Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 29491 tot 29495
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Komt er een Bitcoin-ETF?

Bitcoin wordt aanzien als een crypto-currency dat bestaat buiten de grijparmen van de overheden en centrale banken. De munt werd over heel de wereld populair nadat er een bail-in werd uitgevoerd in Cyprus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Q&A met Jim Sinclair

In onderstaande video beantwoordt Mr. Gold, Jim Sinclair vragen van luisteraars van Sprott Money News.

We hebben de vragen uitgeschreven, u kunt het interview bekijken om de antwoorden te krijgen van een van de meest legendarische goudkevers van de laatste decennia.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Krugman: “De Fed is dom”

De Federal Reserve heeft een grote fout gemaakt door openlijk te spreken over 'tapering', zegt Paul Krugman in zijn blog post op zondagmorgen. De Fed heeft de impact van zijn uitspraken helemaal verkeerd ingeschat, het was dom om zoiets nu al te doen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Biflatie Bulletin : De fairness tax

minimumtax voor bedrijven die zopas in de Belgische begroting werd opgenomen.  De maatregel is gericht op bedrijven die wel dividenden uitkeren aan hun aandeelhouders, maar er tegelijk in slagen geen belastingen te betalen.  De minimumtax is een kwestie van gelijkheid zegt premier Di Rupo en het lijkt ook een prima idee – op voorwaarde dat alle andere, om te beginnen Europese landen hem volgen.  Anders zal het business as usual zijn : bedrijven verhuizen naar waar ze fiscaal het vriendelijkst ontvangen worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Faillissementen kosten al bijna 14.000 banen

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in België 6.183 bedrijven failliet gegaan. Daarmee wordt een nieuw record gevestigd. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. Tegenover dezelfde periode vorig jaar is het aantal faillissementen met 11 procent. In Brussel liep dat cijfer op tot 33 procent. Ongeveer één op vijf faillissementen tijdens de eerste zes maanden van dit jaar was in Brussel gesitueerd. Vooral de bouwnijverheid, de kleinhandel en de zakelijke dienstverlening bleken het volgens Graydon moeilijk te hebben, met cijfers die het niveau faillissementen binnen de horeca-sector benaderen. Op uitzondering van de maand mei werden sinds het begin van dit jaar onafgebroken nieuwe maandrecords gevestigd. Door de faillissementen gingen tijdens de eerste zes maanden van het jaar 13.806 banen verloren. Tijdens de maand juni werden 1.033 faillissementen uitgesproken. Dat betekende een stijging met 3,4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. (MH)