Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 29491 tot 29495
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

De goudbubbel loopt leeg

De crash in april en de toekomstige 'tapering' van de Federal Reserve heeft een paradigma shift veroorzaakt bij de beleggers in hun houding ten opzichte van goud. Goudmijnen zullen hun productie terugschroeven als de prijs blijft dalen.

De verkoop van goud uit de goud-ETF's gaat onverminderd voort. Maandelijks wordt er gemiddeld 100 ton goud onttrokken uit goud ETF's. Deze trend zal vermoedelijk aanhouden en misschien nog versnellen zeggen de analisten van Société Générale. Dit kan niet gecompenseerd worden door de stijgende vraag naar goud voor juwelen en baren.

Bron: groene.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

In Spanje voedselpaketten op school.

Sinds de crisis in 2008 uitbrak is de armoede in Spanje snel toegenomen. Vooral kinderen zijn daar het slachtoffer van, blijkt uit verschillende rapporten die onlangs werden gepubliceerd.

Volgens Unicef leeft 16,7 procent van de minderjarigen in extreme armoede. Bijna twee maal zo veel kinderen (31 procent) lopen het risico om in armoede te vervallen, zegt Eurostat. Hulporganisaties spreken van een ‘sociale noodtoestand’. In het dagelijkse leven vertaalt zich dat bijvoorbeeld in kinderen die naar school gaan met een lege maag.

‘Ik heb met bezorgdheid getuigenissen aangehoord van scholieren die tijdens de les flauwvallen omdat ze niet hebben gegeten, die twee of drie weken in dezelfde kleren naar school gaan of die in een kwetsbare situatie verkeren nadat hun gezin het huis uit is gezet’, zei mensenrechtencommissaris Nils Muiznieks van de Raad van Europa na een recent bezoek aan Spanje.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Turkse lira zakt naar laagste niveau ooit

De waarde van de Turkse lira is donderdag naar het laagste niveau ooit gezakt ten opzichte van de dollar, vooral door zorgen over de politieke onrust in Turkije. Ook zijn er zorgen dat investeerders meer risicovolle beleggingen in opkomende markten zullen terugschroeven na de aankondiging van de Federal Reserve dat zijn steunbeleid dit jaar kan worden afgebouwd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Gemiddeld 290 werklozen per dag erbij in mei

De Nederlandse werkloosheid is in mei 2013 verder opgelopen. Volgens nieuwe cijfers van het CBS kwamen er in mei gemiddeld 290 werklozen per dag bij in Nederland. De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam uit op 659.000 personen. Hierdoor is het werkloosheidspercentage gestegen naar 8,3%.