Nieuws / Artikelen met het woord

57634 artikelen gevonden. Artikel 29496 tot 29500
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 1 juli 2013

Bijna 10 procent minder auto's ingeschreven in juni

De voorbije maand juni werden 43.158 nieuwe personenwagens ingeschreven, bijna 9,5 procent minder dan in juni vorig jaar. Het was echter vooral de vrachtwagenmarkt die klappen kreeg: daar daalde het aantal inschrijvingen met ongeveer een kwart. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Febiac die vandaag werden gepubliceerd.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 1 juli 2013

Crisis creëert wig tussen overheid en burger

Wanneer raakt een land in depressie? Dat is het geval wanneer een recessie langdurig aanhoudt en er op korte termijn geen uitzicht is op verbetering.

Wanneer worden wij burgers door onze overheid ingelicht dat we in een economische depressie verkeren? Never, nooit, niet. We worden alleen gealarmeerd voor een stormdepressie wanneer flinke neerslag dreigt om het verkeer een halfuurtje lam te leggen. Of wanneer de dijken dreigen te bezwijken. Hiermee geef ik aan dat onze overheid alleen een fysieke bescherming kan bieden voor korte termijn onheil. Maar zijn wij als burgers ook gewaarschuwd door onze regering toen het een aantal jaren geleden al duidelijk werd dat we met z’n allen in een economische depressie zouden belanden?

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 1 juli 2013

Pensioenbelegger en fondsen bannen Walmart

PGGM, een bedrijf dat voor meerdere Nederlandse pensioenfondsen belegt in aandelen, heeft de Amerikaanse supermarktketen Walmart op een zwarte lijst gezet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 juli 2013

Wanneer zijn teveel belastingen écht téveel

Casey Research:

Ben je technisch gezien een slaaf als 100 procent van je inkomsten in beslag worden genomen door de overheid, zowel onder belastingen als onder dwang. Als je alle belastingen in rekening neemt, federale belastingen, gewest belastingen, gemeente belastingen, consumptie belastingen, inflatie... hoe ver zijn we dan verwijderd van het statuut "slaaf"?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 juli 2013

De uitzuivering bij de junior goudmijnen biedt kansen

De goudmijnaandelen hebben eind vorige week een sterke remonte neergezet. Op twee dagen tijd werden tien tot tientallen procenten winst geboekt bij de goudmijnaandelen, ook bij de zwaar getroffen juniors. De sector wacht nog een immense uitdaging. Er zal vermoedelijk eerst een uitzuivering komen zegt