Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 29496 tot 29500
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Gemiddeld 290 werklozen per dag erbij in mei

De Nederlandse werkloosheid is in mei 2013 verder opgelopen. Volgens nieuwe cijfers van het CBS kwamen er in mei gemiddeld 290 werklozen per dag bij in Nederland. De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam uit op 659.000 personen. Hierdoor is het werkloosheidspercentage gestegen naar 8,3%.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

René Tissen: Cyprus is en blijft failliet

Over elkaar voor de gek houden gesproken. Nu is het weer Cyprus dat een complete herstructurering eist van het eerder overeengekomen reddingpakket van EU/IMF en ECB, de zogenaamde Trojka. Het komt allemaal op het oude liedje neer. Cyprus was failliet, is failliet en blijft -door Europa- failliet. Het huidige reddingpakket van 10 miljard euro blijkt ook nog eens onvoldoende te zijn. Er moet meer geld bij. Het zwarte gat van de bankensector is nog veel dieper dan eerder werd aangenomen, ondanks de dagelijkse steunoperaties van de ECB in het kader van de opkoopregeling (OMT) van deze bank. Alle hens aan dek. Het bluswater is echter op.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Werkloosheid in bouw stijgt met 62%!

Zoals bekend is de sector die het hardst wordt geraakt door de werkloosheid de bouw. Het aantal ww-uitkeringen stijgt er in vergelijking met een jaar geleden met maar liefst 62%. Ten opzichte van april is er echter sprake van een daling van 5%.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Britse banken hebben nog miljarden nodig

Vier grote Britse banken moeten in totaal 13,4 miljard pond (15,6 miljard euro) aan extra kapitaal zien op te halen om hun buffers voor toekomstige tegenvallers op te hogen. Dat heeft de Bank of England (BoE), de Britse centrale bank, vandaag bekendgemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Ben Bernanke is formeel: “Fed kan dit jaar QE versoepelen”

De toespraak van Fed-topman Ben Bernanke waar iedereen naar had uitgekeken, bevatte eigenlijk geen verrassingen. Bernanke herhaalde alleen maar wat hij eerder al kwam te zeggen: de Fed kan dit jaar QE versoepelen. Deze uitspraak moet echter in zijn context bekeken worden.

Bernanke koppelde er namelijk de voorwaarde aan vast dat de economie moet blijven verbeteren. Als aan die voorwaarde is voldaan kan op het einde van dit jaar aan tapering moet worden gedacht. Met vervolgens de mogelijkheid tot afbouwen van QE in 2014.

Eerst zien en dan geloven