Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29516 tot 29520
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

ALERT: Goudprijs duikt onder 1300 dollar!

De goudprijs ging over een crash-modus vanmorgen, waarbij de prijs van het gele edelmetaal een snoekduik van meer dan 50 dollar nam.

Op het moment van schrijven begeeft de barrière van 1300 dollar. Ook de goudmarkt reageert verbittert op de commentaren van Ben Bernanke.

De goudprijs lijkt nu op weg om de volgende steunniveau’s te testen, namelijk op 1250 dollar en 1150 dollar. De definitieve shake-out van de goudmarkt lijkt hiermee ingezet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

VS en China drukken beurzen

De Europese aandelenmarkten gingen donderdag fors omlaag. De vrees voor de afbouw van het steunprogramma in de Verenigde Staten en een zwak Chinees industriecijfer zorgden voor een verkoopgolf op de beurzen.

,,Na 3 redelijk rustige dagen zit er weer genoeg beweging in de markt en wordt er een duidelijke richting gekozen. Beleggers verwerken de bevestiging van Bernanke dat de steun in de VS wordt afgebouwd. In Amsterdam gaat Imtech opnieuw hard onderuit. Verder blijft de werkloosheid in Nederland maar oplopen en wordt de consument steeds somberder. De krimp van de industrie in de eurozone viel mee, maar in China viel het industriecijfer juist tegen'', aldus marktanalist Ingrid Eltink van IG Nederland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Goudprijs fors omlaag na toelichting Bernanke

Het edelmetaal werd donderdagochtend verhandeld voor minder dan 1305 dollar per troy ounce (31,1 gram). Dat is de laagste koers sinds oktober 2010.

Voorzitter Ben Bernanke zei woensdagavond dat de Fed mogelijk volgend jaar helemaal stopt met het aanjagen van de economie door schuldpapier op te kopen. Het economisch herstel lijkt in de Verenigde Staten door te zetten en het risico van een nieuwe terugval is naar het oordeel van het Fed-bestuur afgenomen.

Veel beleggers investeren in goud om inflatierisico's af te dekken. Die zullen naar verwachting afnemen naarmate de Fed de geldkraan dichtdraait.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Nieuwe werkloosheidscijfers

In de maand mei is het aantal werklozen in Nederland weer verder opgelopen. Vorige maand zaten 659 duizend mensen zonder baan. Dat is 8,3 procent van de beroepsbevolking.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Marc Faber: “Verwacht u aan een agressieve explosie bij goudmijnaandelen”

Marc Faber besprak enkele nieuwe beleggingskansen. Faber is vandaag niet enkele positief voor goud, maar vooral voor goudmijnaandelen. Hij voorziet een agressieve prijsexplosie bij diverse goudmijnen als de goudprijs stabiliseert.