Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 29541 tot 29545
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Het enige dat de goudrush kan tegenhouden is een (fors) hogere goudprijs

De COMEX is verantwoordelijk voor het grootste deel van de papieren goudhandel in de wereld. Het is echter opvallend dat minder dan 1 procent fysieke levering vraagt. Maandelijks wordt er slechts 20 ton goud fysiek verhandeld op de COMEX. Dit staat in schril contrast met de goudbeurzen in het Oosten.

Andere grote goudbeurzen zijn de TOCOM Exchange in Tokio en de Shanghai Gold Exchange (SGE/SHGE). Op de SGE wordt 45 % van het verhandelde volume omgezet in een fysieke levering van het goud. De COMEX probeert de handelaars zoveel mogelijk fysieke levering te ontmoedigen terwijl ze dit in Japan en China juist aanmoedigen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Dit zijn de volgende bail-in kandidaten

Het internationale plan van de bankster is nu om alles te vertragen en te ontmoedigen, dat zegt Jim Sinclair...

[...]

De banken die de grootste kans hebben om onderworpen te worden aan een bail-in, zijn volgens Sinclair de banken die de grootste bail-outs nodig hadden. Hieronder is een lijst...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Europese centrale bank heeft inflatie (voorlopig) onder controle

Van inflatiedreiging is momenteel op de meeste plaatsen in de wereld geen sprake. In mei is de inflatie in de Eurozone weliswaar lichtjes aangetrokken, maar ze is nog laag genoeg om de Europese centrale bank toe te laten om de economie te stimuleren.

De Europese economie kan zo’n steuntje in de rug best gebruiken, want ze blijven jobs aan een versneld tempo verliezen. Hogere prijzen voor elektriciteit, fruit en groenten deden de inflatie in mei stijgen tot 1.4 procent t.o.v. 1.2 procent in de maand voordien.

Tewerkstelling daalt snel

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

De 'Bad Bank'-bom onder de Europese belastingbetaler: 1.000 miljard euro

Zes jaar na het begin van de crisis zit nog steeds 1.000 miljard euro aan dubieuze activa gestockeerd in de zogenaamde Europese ‘bad banks’. Dit zijn banken die werden opgericht om faillissementen te vermijden door alle ‘gezonde’ activa in een nieuwe en alle ‘toxische’ activa in een 'bad bank' onder te brengen. Volgens de Franse krant Les Echos zou Dexia, dat zijn gezonde activa onderbracht in Belfius, koploper zijn op vlak van toxische activa met een waarde van niet minder dan 266 miljard euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

150% meer werknemers uit Oost-Europa in vier jaar

Steeds meer werknemers uit Polen, Roemenië, Hongarije, Slovakije en Bulgarije worden door bedrijven in hun land naar België gestuurd om hier tijdelijke opdrachten uit te voeren. Het aantal gedetacheerde Oost-Europeanen is tussen 2008 en 2012 met meer dan 150% toegenomen, zo blijkt uit cijfers van minister van Werk Monica De Coninck (sp.a). Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws vandaag.