Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 29551 tot 29555
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Zal Fed er in slagen om markten te kalmeren?

Gisteren startte de meeting van het Federal Market Open Committee, dat zich binnen de Amerikaanse centrale bank over de monetaire politiek buigt. Normaal worden van het FOMC uitspraken over de rentevoeten verwacht in de loop van de avond: gaan die stijgen of gaan die dalen ?

Ditmaal liggen de zaken echter anders want grote baas Ben Bernanke heeft de investeerders op stang gejaagd met zijn uitspraken over ‘tapering’, het afbouwen van de maatregelen bedoeld om de economie te stimuleren. Die ‘tapering’ heeft voor nogal wat onrust gezorgd.

Hoe liggen de slaagkansen van de Fed?

Bron: fd.nl
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Met dure euro verliest Draghi valutaoorlog

ECB-president Mario Draghi is achterop aan het raken in de race van ontwikkelde economieën om de waarde van hun munt te temperen, concludeert persbureau Bloomberg. Van tien westerse munteenheden is de euro dit jaar de sterkste stijger. De Europese eenheidsmunt won al 4,6% ten opzichte van een mandje met munten uit ontwikkelde economieën. De Zweedse kroon is tweede met een plus van 3,7%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

‘Great Shrinkage’ is veel belangrijker dan ‘Great Rotation’

Is er nu daadwerkelijk sprake van een ‘Great Rotation’ of niet? Het antwoord op deze vraag is moeilijk te geven. In het kader van de ‘Great Rotation’ werd verondersteld dat de investeerders massaal de overstap zouden maken van de superveilige staatsobligaties naar aandelen.

Maar bewijzen van die grote overstap ontbreken nog steeds. Volgens Deutsche Bank’s David Bianco is het zelfs niet zo belangrijk om te weten of de grote rotatie al dan niet heeft plaatsgevonden. Er heeft namelijk een veel belangrijkere gebeurtenis plaatsgevonden.

Bedrijven kopen eigen aandelen in

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

IMF: Europa moet meer doen voor Spanje

Europa moet meer doen om de noodzakelijke economische veranderingen in Spanje te ondersteunen. Dat stelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) woensdag.

De spanningen op de financiële markten zijn weliswaar afgenomen, maar dat vertaalt zich nog niet in betere economische vooruitzichten in Spanje en de rest van de eurozone, waarschuwt het IMF. Daarvoor is volgens het fonds in ieder geval de snelle invoering van de beloofde Europese bankenunie noodzakelijk. Op die manier kan het sterke verband tussen de problemen van banken en de zwakke staat van de overheidsfinanciën van veel landen worden gebroken.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Is de beurs verslaafd aan gratis geld?

Sinds de kredietcrisis heeft de Fed miljarden in de economie gepompt. Waarom zijn beleggers zo bang dat dit stopt ? Hieronder een antwoord in 10 vragen.

Sinds het uitbreken van de kredietcrisis heeft de Fed - de Amerikaanse centrale bank -  bijna 2000 miljard dollar aan nieuw geld beschikbaar gesteld, ofwel vier keer het nationaal inkomen van Nederland. Op dit moment nog wordt elke maand nog voor 85 miljard dollar – het zogenaamde QE3-programma - aan langlopende obligaties opgekocht. Dat geld komt allemaal beschikbaar voor banken, investeerders en beleggers.  

Door met ‘nieuw’ geld oude obligaties op te kopen. Het geld wordt niet gedrukt, maar simpelweg door de Fed in haar computers ingevoerd. Het creëren of drukken van geld zonder dat ander geld uit de markt wordt gehaald wordt ‘kwantitatieve verruiming’ genoemd.