Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29551 tot 29555
Bron: nachthemel.nl
Geplaatst: zaterdag 29 juni 2013

Uit de (EU) crisis met Lodewijk Asscher:

'De geleende euro's aan de Grieken komen terug, wat er ook gebeurt'

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 29 juni 2013

Aandeelhouders Imtech voor claimemissie

Die is nodig geworden door de forse afschrijvingen die het bedrijf dit jaar moest doen als gevolg van de fraude in Polen en Duitsland.

De nieuwe financieel topman van Imtech, Hans Turkesteen, had eerder tijdens de bijeenkomst al gezegd dat de emissie "cruciaal" is voor het bedrijf en ook zo snel mogelijk moet plaatsvinden om de slagvaardigheid van het bedrijf te garanderen.

Bron: cnn.com
Geplaatst: zaterdag 29 juni 2013

Nieuw Europees bankenreddingsplan zal investeerders raken

In the event of a future banking crisis, European finance ministers agreed there would be bank 'bail-ins' instead of 'bailouts' where investors would be forced to rescue struggling financial institutions.

European Union finance ministers approved a plan Thursday for dealing with future bank bailouts, forcing bondholders and shareholders to take the hit for bank rescues ahead of taxpayers.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 29 juni 2013

Marc Faber lacht om de plannen van Bernanke

Marc Faber laat bij Bloomberg weten dat de vooruitzichten voor aandelen, obligaties en goud er op korte termijn goed uitzien. Dr. Doom verwacht echter niet dat aandelen naar nieuwe record zullen stijgen. Ook wordt er gesproken over (des)inflatie in Europa, het shorten van goud.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: zaterdag 29 juni 2013

Bitcoins: de slagkracht van virtueel geld

De Bitcoin houdt de gemoederen de laatste maanden flink bezig. Volgens sommigen is het vooral een lokale munt van wereldwijdwebdorp, waar anderen het als een serieus betaalmiddel voor de haperende wereldeconomie zien. Is een digitale revolutie aanstaande of gaat virtueel geld zijn plek opeisen in het huidige betaalsysteem?

Sommige innovaties lijken geen ander doel te hebben dan om een slingerbeweging te geven aan vastgeroeste structuren. Net zoals tien jaar geleden het illegale Napster Apples Steve Jobs op het idee bracht van de legale variant, genaamd iTunes, zo zou de Bitcoin wel eens een blauwdruk kunnen worden van een volledig gedecentraliseerd digitaal betaalsysteem.