Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29556 tot 29560
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

IMF: Europa moet meer doen voor Spanje

Europa moet meer doen om de noodzakelijke economische veranderingen in Spanje te ondersteunen. Dat stelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) woensdag.

De spanningen op de financiële markten zijn weliswaar afgenomen, maar dat vertaalt zich nog niet in betere economische vooruitzichten in Spanje en de rest van de eurozone, waarschuwt het IMF. Daarvoor is volgens het fonds in ieder geval de snelle invoering van de beloofde Europese bankenunie noodzakelijk. Op die manier kan het sterke verband tussen de problemen van banken en de zwakke staat van de overheidsfinanciën van veel landen worden gebroken.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Is de beurs verslaafd aan gratis geld?

Sinds de kredietcrisis heeft de Fed miljarden in de economie gepompt. Waarom zijn beleggers zo bang dat dit stopt ? Hieronder een antwoord in 10 vragen.

Sinds het uitbreken van de kredietcrisis heeft de Fed - de Amerikaanse centrale bank -  bijna 2000 miljard dollar aan nieuw geld beschikbaar gesteld, ofwel vier keer het nationaal inkomen van Nederland. Op dit moment nog wordt elke maand nog voor 85 miljard dollar – het zogenaamde QE3-programma - aan langlopende obligaties opgekocht. Dat geld komt allemaal beschikbaar voor banken, investeerders en beleggers.  

Door met ‘nieuw’ geld oude obligaties op te kopen. Het geld wordt niet gedrukt, maar simpelweg door de Fed in haar computers ingevoerd. Het creëren of drukken van geld zonder dat ander geld uit de markt wordt gehaald wordt ‘kwantitatieve verruiming’ genoemd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Sommige groeimarkten worden terug een echte opportuniteit

Het liefdesvuur van de beleggers met de groeilanden dooft snel uit. Het laatste decennium waren de groeilanden ‘the place to be’, ze hadden een sterkere groei met een veel beter fiscaal plaatje dan de ontwikkelde landen. Maar net als bij de meeste liefdesaffaires is de vlam gedoofd. De groeimarkten presteren stukken slechter dan de beurzen van de ontwikkelde landen.

Er zijn verschillende redenen waardoor de groeilanden uit de gratie zijn gevallen bij de beleggers. Een deel zal ongetwijfeld gerechtvaardigd zijn, maar een deel zal ook overroepen zijn. Dit zorgt uiteraard voor de nodige opportuniteiten op lange termijn. De groeilanden hebben nog steeds veel minder schulden en groeien veel sneller dan de ontwikkelde landen. Dit spelt o-p-p-o-r-t-u-n-i-t-e-i-t.

Aandelen, valuta en obligaties

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Het enige dat de goudrush kan tegenhouden is een (fors) hogere goudprijs

De COMEX is verantwoordelijk voor het grootste deel van de papieren goudhandel in de wereld. Het is echter opvallend dat minder dan 1 procent fysieke levering vraagt. Maandelijks wordt er slechts 20 ton goud fysiek verhandeld op de COMEX. Dit staat in schril contrast met de goudbeurzen in het Oosten.

Andere grote goudbeurzen zijn de TOCOM Exchange in Tokio en de Shanghai Gold Exchange (SGE/SHGE). Op de SGE wordt 45 % van het verhandelde volume omgezet in een fysieke levering van het goud. De COMEX probeert de handelaars zoveel mogelijk fysieke levering te ontmoedigen terwijl ze dit in Japan en China juist aanmoedigen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Dit zijn de volgende bail-in kandidaten

Het internationale plan van de bankster is nu om alles te vertragen en te ontmoedigen, dat zegt Jim Sinclair...

[...]

De banken die de grootste kans hebben om onderworpen te worden aan een bail-in, zijn volgens Sinclair de banken die de grootste bail-outs nodig hadden. Hieronder is een lijst...