Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 29566 tot 29570
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Bernanke: einde stimulering mogelijk in 2014

De Amerikaanse beurzen daalden woensdag flink nadat voorzitter Ben Bernanke van de Federal Reserve had gezegd dat de centrale bank mogelijk nog dit jaar begint met de afbouw van zijn stimuleringsbeleid. Aan de steunaankopen van schuldpapier ter waarde van 85 miljard dollar per maand kan volgend jaar een einde komen, zei de Fed-voorman.

De leidende Dow-Jonesindex, die de dag nog met een klein verlies was begonnen, ging 1,4 procent onderuit tot 15.112,19 punten. De bredere S&P 500 daalde eveneens 1,4 procent tot 1628,93 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,1 procent omlaag naar 3443,20 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

'Meer hervormingen Britse bankensector nodig

Er zijn meer hervormingen in de Britse financiële sector nodig om te voorkomen dat banken ooit nog een risico vormen voor belastingbetalers. 

Dat zei scheidend gouverneur Mervyn King van de Bank of England (BoE) woensdag in zijn laatste toespraak voor de financiële elite in Londen.

King zei verder dat het economisch herstel in Groot-Brittannië nog gematigd en broos is, en onvoldoende sterk om de overcapaciteit in de economie te verminderen. Dat pleit voor meer stimuleringsmaatregelen, aldus de 65-jarige bestuurder, die eind deze maand na 20 jaar aan het hoofd van de centrale bank plaats maakt voor de Canadees Mark Carney.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Zomer 2013 van levensbelang voor de Eurozone

Sean Corrigan, chief investment strategist bij Diapason Commodities Management, kwam op CNBC met een opmerkelijke waarschuwing. Deze zomer kan van levensbelang zijn voor de Eurozone, aldus Corrigan, het zal namelijk snel duidelijk moeten worden of de economie al dan niet kan herstellen.

De recent gepubliceerde macrodata beloven niet veel goeds en tevens lopen de spanningen op de markten weer op. Corrigan gelooft dat Europa uitstel heeft gekocht door de verklaring van Mario Draghi bijna een jaar geleden ‘alles te zullen doen om de Euro te redden’.

Grieken kunnen hun televisiezender niet meer betalen

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Bernanke spreekt, de markt zinkt!

Daar waar de handelaars aanvankelijk nog twijfelden aan de jongste statement van de Fed aangaande de stand van de economie en de financiële markten, drukten ze massaal op de verkoopknop toen Ben Bernanke aan het woord kwam tijdens de Q&A.

De Dow Jones levert 206 punten in, terwijl de prijs van goud 0,6% aan waarde verliest.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 19 juni 2013

Fed door met stimuleringsbeleid

De Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, gaat door met zijn stimuleringsbeleid. Hoewel de economie een gematigde groei laat zien en de arbeidsmarkt verder is verbeterd, blijft de werkloosheid in de Verenigde Staten op een te hoog niveau. Dat meldt de Fed woensdag na afloop van zijn tweedaagse beleidsvergadering.