Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 29596 tot 29600
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Is Euro zichzelf voorbijgesneld?

Op ongeveer 1 maand tijd is de koers van de Euro met ongeveer 4 procent gestegen t.o.v. de Dollar. De Euro lijkt sterker dan ooit, maar zou wel eens schone schijn kunnen zijn. De fundamentals onder de Euro zijn namelijk allesbehalve stevig, integendeel zelfs.

Michael Woolfolk, senior currency strategist bij Bank of New York Mellon, gelooft dat de Euro gedoemd is om opnieuw te verzwakken. Hij gelooft dat de koers van de Euro op het einde van dit jaar in de buurt van 1.25 dollar zal noteren, een niveau dat sinds september 2012 niet meer bereikt werd.

Herverkiezing van Angela Merkel

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Stijgende rentevoeten kunnen Great Rotation afremmen

Er is in de U.S. al veel te doen geweest over de Great Rotation, de beweging waarbij de investeerders massaal overstappen van obligaties naar aandelen. Niet iedereen is er echter van overtuigd dat die grote rotatie heeft plaatsgevonden of nog zal plaatsvinden.

1 van de knelpunten zijn namelijk de geringe verhandelde volumes op de beurs van Wall Street. Die geringe verhandelde volumes laten vermoeden dat de Great Rotation zich alleszins nog niet op grote schaal heeft plaatsgevonden. Bovendien heeft zich een onverwachte evolutie op de markten voorgedaan.

Zal rente verder stijgen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

China zit met een heel groot probleem

China heeft zichzelf opgezadeld met een enorm probleem. De stimulus die het land op zijn economie losliet in de nasleep van de Lehman Brothers debacle blijkt achteraf veel te veel geweest te zijn waardoor de Chinese economie nu met een enorm capaciteitsoverschot zit. Samen met de kredietbubbel zit China dus ook met een capaciteitsbubbel.

China injecteerde in 2008 zo'n slordige 4 biljoen Yuan in de economie. Lokale overheden deden daar nog eens 13 biljoen Yuan bovenop. In 2008 was dit misschien wel nodig geweest om de economie te stabiliseren, maar de intensieve focus op investeringen was teveel gericht op vaste activa en de vastgoedsector.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

2 redenen waarom de Fed QE niet zal afbouwen

Morgen is er de langverwachte beslissing van de Federal Reserve over het monetaire beleid. De markten wachten in spanning af of Ben Bernanke nu gaat "taperen" of niet, gaat hij het bedrag van quantitative easing verlagen of niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

India laat rente ongemoeid, waarschuwt voor inflatie

Maandag was er de langverwachte meeting van de Reserve Bank of India maar die leverde uiteindelijk geen tastbare resultaten op. De Indische centrale bank liet uiteindelijk de rente ongemoeid. Daarmee werd een traditie gebroken, want in elk van de 3 voorgaande meetings werd ze verlaagd.

De Reserve Bank of India kon het echter toch niet nalaten om met een sterke waarschuwing wat betreft de inflatie uit te pakken. De inflatiedruk is namelijk toegenomen als gevolg van het gecombineerd effect van de daling van de koers van de rupee met een stijging van de voedselprijzen.

Onzekerheid troef, ook in India