Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29601 tot 29605
Bron: parool.nl
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Duizenden ambtenaren boventallig (overbodig)

Door een flinke terugloop van het aantal aanvragen voor bouwvergunningen, zijn duizenden gemeenteambtenaren boventallig verklaard. De Telegraaf schrijft dinsdag dat een groot deel in afwachting is om te worden herplaatst.

Volgens het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB), de beroepsvereniging van burgemeesters, geldt de situatie voor nagenoeg alle 408 gemeenten in Nederland.

Bron: express.be
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Is de euro op weg naar 1,35 dollar?

Na de aankondiging afgelopen donderdag 6 juni van het status-quo van van de basisrente van de Europese Centrale Bank (ECB) op 0,5%, en nadat Mario Draghi, voorzitter van de ECB, om 14u30 een toespraak over het monetair beleid van de Eurozone hield, herpakte de euro zich tegenover de dollar. De eenheidsmunt ging doort de grens van 1,32$ en vervolgens die van 1,33$ laat op de avond diezelfde dag. Zo zit de euro nu weer op het niveau van februari 2013.

Vanuit grafisch perspectief kan men constateren dat de evolutie van de EURUSD sinds het begin van het jaar 2013 min of meer een dubbele bodem (blauwe figuur ‘W’ in de grafiek hieronder) gevormd heeft, gekenmerkt door een opeenvolging van twee holtes van ongeveer dezelfde grootte. Deze twee laagste punten zijn symmetrisch en tekenen zich af in eenzelfde tijdsperspectief, wat de indruk van die dubbele bodem nog versterkt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Europese autoverkopen gaan verder achteruit

De autoverkopen in de Europese Unie zijn in mei met bijna 6 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldde de Europese brancheorganisatie ACEA dinsdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

'Bernanke zal bij rentebesluit aangeven dat Fed QE snel gaat afbouwen'

Federal Reserve voorzitter Ben Bernanke zal woensdag bij de persconferentie die volgt op het rentebesluit waarschijnlijk aangeven dat de Amerikaanse centrale bank dichtbij het afbouwen is van zijn maandelijkse obligatie-opkopen ter waarde van $85 miljard. Dit meldt de Financial Times (FT).

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

G8-leiders zien zwakke outlook voor economische groei

De vooruitzichten voor de mondiale economie blijven zwak, hoewel acties van beleidsmakers in de Verenigde Staten, Japan en de eurozone er wel voor zorgen dat de groei niet al te scherp vertraagt, is de conclusie van de leiders van de acht landen die bijeen zijn voor de G8-top in Noord-Ierland.