Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 29611 tot 29615
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Zijn obligaties al dan niet interessanter dan aandelen met een hoog dividend?

Zijn obligaties al dan niet interessanter dan aandelen met een hoog dividendrendement? Steeds meer Amerikanen worstelen met deze vraag nu de lagere obligatiekoersen de rente omhoog hebben gejaagd. Uit een rondvraag bij 34 analisten bleek dat dividendaandelen echter nog steeds de voorkeur krijgen.

Daar is een heel eenvoudige reden voor. De obligatierente mag dan al zijn gestegen, ze komt bijlange nog niet in de buurt van de dividendrendementen die enkele aandelen met een zwaar gewicht op de beurs van Wall Street opleveren. De rente moet nog fiks stijgen alvorens ze die rendementen kunnen overtreffen.

Regelmatige dividendverhogingen

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

'Protectionisme internationale handel neemt toe'

De G20-landen hebben in de afgelopen 7 maanden samen ruim 100 nieuwe maatregelen genomen die de internationale handel beperken. Dat stelde de Wereldhandelsorganisatie (WTO) maandag.

De nieuwe maatregelen raken volgens de WTO in totaal 0,5 procent van alle importen van de landen uit de G20, de groep van 's werelds meest invloedrijke economieën.

Die landen namen ook maatregelen die de handel bevorderen, maar daar werden er de afgelopen 7 maanden minder van doorgevoerd dan in de vorige periode die de WTO onderzocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

We bevinden ons midden in de ‘Golden Age of Dividends’

We bevinden ons midden in de ‘Golden Age of Dividends’, het tijdperk waarin kwistig dividenden rondgestrooid worden, maar we beseffen dit zelf veel te weinig. Hersh Cohen zit nooit verlegen om boude uitspraken uiteindelijk zit de man al meer dan 45 jaar in het vak.

Cohen, co-chief investment officer bij Legg Mason Inc.’s (LM) ClearBridge Investments en tevens co-manager bij ClearBridge Equity Income (SOPAX), schreeuwt van de daken dat de investeerders die op zoek zijn naar rendement momenteel gouden tijden beleven.

Dividenden kunnen exploderen

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Grote banken bereiden prijsstijging goud voor

GoldMoney zegt dat het een onweerlegbaar feit heeft dat centrale banken goud naar de markt laten vloeien om de goudprijs onder controle te houden. Door de goudcrash van half april is er een immense rush naar goud. Dit zou de goudprijs fors hebben doen stijgen, zij het niet dat de centrale banken de markt voorzien van het nodige goud.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

EU en VS lanceren historische onderhandelingen over vrijhandelszone

De Europese leiders en de Amerikaanse president Barack Obama hebben maandag voor aanvang van de G8-top in het Noord-Ierse Lough Erne officieel aangekondigd dat de Verenigde Staten en de Europese Unie in juli onderhandelingen aanvatten over een ambitieus vrijhandelsakkoord. "Het Atlantische partnerschap is niet enkel het verleden, het is ook de toekomst", zo verklaarde Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy.