Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 29626 tot 29630
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Eerlijk is eerlijk: Marc Faber had ditmaal gelijk

Marc Faber is een wat omstreden figuur op de beurs van Wall Street. Hij vertelt van alles en nog wat waarbij het vaak alleen maar de bedoeling lijkt om zo veel mogelijk in de pers te komen. Liefst met negatief nieuws, want daar kunnen de markten geen genoeg van krijgen.

Dr. Marc Faber staat niet voor niets bekend als Dr. Doom. Vaak slaat hij de bal nog geen klein beetje mis maar dat belet niet dat hij af en toe toch ook zinnige dingen is komen vertellen. Op 20 mei kwam Faber een duidelijk uitgesproken visie op de Japanse markten.

Bank of Japan zal meer geld bijdrukken als de Yen versterkt

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

EU en VS gaan praten over vrijhandelsakkoord

De Europese Unie gaat met de Verenigde Staten onderhandelen over de vorming van de grootste vrijhandelszone ter wereld. Dat heeft voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie maandag gezegd aan het begin van de G8-top in Noord-Ierland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Nomura: Chinese groei kan vertragen tot onder de 7 %

De groei van de Chinese economie kan in de tweede jaarhelft onder de 7 procent vallen zegt het beurshuis Nomura. De neerwaartse risico's zijn voor de tweede grootste economie van de wereld significant toegenomen. Er is 30 % kans dat de economie trager zal groeien dan 7 procent, aldus BusinessInsider...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Spaanse schuld schiet als een raket omhoog

Frans President Hollande verklaarde onlangs nog dat de eurocrisis voorbij is, de naakte cijfers laten echter iets anders vermoeden.  Zerohedge publiceerde een wel zeer verontrustende grafiek over de Spaanse overheidsschuld. Deze steeg in het eerste kwartaal van 2013 aan het snelste tempo ooit. Gezien de economische toestand biedt dit een weinig gunstig vooruitzicht voor Europa.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

'Nu spannend wat huizenprijzen gaan doen'

''De algemene trend is dat we wellicht volgend jaar in ieder geval minder snel dalen en mogelijk ook stabiliseren en dat in 2015 echt herstel inzet. Dat is echter nog ver weg, er kan nog van alles gebeuren in de economie'', aldus hoogleraar Woningmarkt aan de TU Delft Peter Boelhouwer.