Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 29636 tot 29640
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Indonesië heeft als 1ste de benchmark rente opnieuw opgetrokken

Enkele maanden geleden woedden de currency wars in volle hevigheid. Heel veel landen probeerde de koers van de eigen munt zo laag mogelijk te duwen met als uiteindelijke bedoeling om een zo gunstig mogelijke uitgangspositie te krijgen op de exportmarkten.

Maar die currency wars dreigen nu om te slaan in renteoorlogen. Want wat is er gebeurd? De afgelopen weken zijn de koersen van heel wat munten door de vloer gezakt en dat is natuurlijk ook weer de bedoeling munt. Een te goedkope munt is minstens even gevaarlijk als een te dure munt.

Bank Indonesia doet er 25 bsp bij

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

'Ruim helft schulden niet geïnd'

Ruim de helft van de schulden kan niet worden geïnd door deurwaarders. Zij sluiten noodgedwongen dossiers van wanbetalers, omdat het niet lukt verhaal bij hen te halen.

Bij een deel van de mensen die door de crisis in de financiële problemen is gekomen, valt niets te halen voor de deurwaarders. Andere partijen hebben al beslag gelegd op loon of uitkering.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Amerikaanse investeerders rekenen op Japanse centrale bank

Een opvallende vaststelling is dat de beurs op Wall Street zich weinig gelegen laat aan wat er op de beurs van Tokyo gebeurt. De Amerikaanse investeerders zullen hooguit eens de wenkbrauwen fronsen wanneer de Japanse beurskoersen weer eens tegen de grond kletsen.

Dat is de jongste weken al meermaals gebeurd en eigenlijk ligt niemand er meer wakker van. De Amerikaanse investeerders rekenen namelijk op de Japanse centrale bank, ze beseffen maar al te goed dat deze gedwongen is om op het ingeslagen pad verder te gaan.

Versterking van de Yen is koopkans in Tokyo

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Chinese kredietbubbel staat op ploffen en het wordt er een 'zoals in de moderne wereld-geschiedenis nooit is gezien'

China’s schaduwbankensysteem is volledig ‘out of control’ en dreigt een bubbel te veroorzaken zoals er in de moderne wereldgeschiedenis nooit een is gezien. Dat zegt het kredietadviesagentschap Fitch Ratings. Volgens het agentschap is de schaal waarop kredieten zijn verleend dermate extreem dat het land er niet meer in zal slagen zich 'uit de problemen te groeien' zoals het dat in het verleden wel deed.

Bron: blog.nl
Geplaatst: maandag 17 juni 2013

Gemiddelde huizenprijzen gelijk aan Belgische huizenprijzen

Uit een eigen inventarisatie van het Financieele Dagblad blijken huizen in Nederland op hetzelfde prijsniveau te zitten als in België. De afgelopen jaren zijn de Nederlandse huizenprijzen gezakt en de Belgische huizenprijzen zijn juist gestegen.

In 2008 kostte een huis in Nederland gemiddeld nog €252.000. In vijf jaar tijd is het gemiddelde bedrag gezakt naar €215.000. In Duitsland en België zijn de huizenprijzen juist gestegen in de afgelopen jaren. Een huis in Duitsland kost nu gemiddeld €200.450 en in België €215.500. Naar verwachting gaan de prijzen in België zakken de komende jaren door het beperken van de woonbonus. Deze subsidie voor het kopen van een huis is te vergelijken met de hypotheekrenteaftrek.