Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 2966 tot 2970
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

2016 was… uitkijken naar centrale banken

Waar werden de markten door geleid in 2016? Wat trok de aandacht van beleggers en economen? De centrale banken vormden een belangrijke leidraad. Zij ondersteunden de markten en in de VS was het uitkijken naar verdere verstrakking. Laten we hier vooral eens focussen op de ECB en de Federal Reserve.

In Amerika was het afwachten tot het einde van het jaar voor een nieuwe stap in het beleid van de Federal Reserve. Het opkoopprogramma van obligaties is al langer afgelopen maar de rente die de centrale bank handhaaft is nog steeds zeer laag. Een eerste rate hike of renteverhoging kwam er in december 2015. Het was vooral een symbolische stap om het vertrouwen in de economie aan te tonen. Een volgende renteverhoging moest wachten tot december 2016. De Federal Funds Rate werd onlangs verhoogd naar tussen de 0,50 en 0,75 procent. Men verwacht nu drie renteverhogingen voor het volgende jaar, een acceleratie dus. Nu kan het echt gaan beginnen. De Amerikaanse economie wordt stabiel en sterk genoeg geacht. Waarom wachtte men eigenlijk zo lang? Er waren telkens wat onzekerheden en risico’s waarbij men liever even de kat uit de boom wou kijken. De brexit, de gevolgen van de Amerikaanse verkiezingen, de Chinese economie, … Een renteverhoging is in principe niet positief voor de financiële markten dus als men dat te bruusk zou combineren met andere gevaren kan dit voor problemen zorgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

9 memorabele uitspraken van self-made miljardairs

Volgens Zuckerberg is falen de sleutel tot succes. Geen enkele persoon weet alles of kan alles alleen doen. Omring jezelf met vrienden, familie of personen met de juiste kennis. Op die manier is het niet erg om fouten te maken. Het uitbouwen van een onderneming is een lang proces. Zoek mensen die je passie delen. Speel niet superman maar zorg ervoor dat je kan blijven evolueren.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Een kwestie van afpersing

Voor het eerst in jaren is er een bank die géén schikking treft met de Amerikaanse justitie. Barclays laat de rechter eraan te pas komen. Kees de Kort: 'Voor het eerst in jaren is er een bank die zegt: we gaan geen geld weggeven om een zaakje weg te poetsen.'

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Jaaroverzicht: Nepnieuws en propaganda

De discussie over nepnieuws en valse nieuwssites kwam pas tegen het einde van dit jaar op de radar, maar het onderwerp is naar onze mening zo belangrijk dat we er graag nog wat extra aandacht aan besteden in onze terugblik op het afgelopen jaar. Het wordt steeds duidelijker dat de gevestigde media hun monopolie op de waarheid verliezen en dat ze er met social media en alternatieve nieuwssites een geduchte concurrent bij hebben.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Jaaroverzicht: Meer financiele repressie in 2016

Het jaar is bijna afgelopen en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken op de belangrijkste trends en ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Een daarvan is de toenemende financiële repressie, die zich uit in verdere beperkingen op het gebruik en het bezit van contant geld.