Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 29651 tot 29655
Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

ECB's Asmussen: toezichthouder banken vanaf september 2014

Joerg Asmussen, bestuurslid van de Europese Centrale Bank (ECB) verwacht dat het toezicht op de Europese bankensector in september 2014 in gaat. De wetgeving zal aankomende september naar verwachting aangenomen worden.

Daarin stelt het ECB bestuurslid ook dat het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) in bijzondere gevallen ingezet kan worden om banken direct te herkapitaliseren, nog voor het toezicht op de banken officieel bij de ECB is ondergebracht. Dit kan op grond van e e n van de artikelen uit de wetgeving van het Single Supervisory Mechanisme (SSM), waarbij de ministers van financien van de eurozone hier unaniem voor moeten stemmen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Britten moeten 13,5 miljard euro besparen

De Britse minister van Financiën George Osborne houdt vast aan zijn besparingsbeleid. Osborne kondigde in het Londense Lagerhuis een daling van de uitgaven aan van 11,5 miljard pond (13,5 miljard euro) voor het fiscaal jaar 2015-2016, dat in april begint.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Onderzoek naar top omgevallen Ierse bank

De Ierse centrale bank onderzoekt of bestuurders van de omgevallen bank Anglo Irish Bank in 2008 de wet hebben overtreden door tegenover toezichthouders een te rooskleurig beeld te schetsen van de financiële situatie van de bank.

Bron: parool.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

EU-top in teken van jeugdwerkloosheid

Banen creëren. En dan vooral voor de jeugd van Europa. Dat is donderdag en vrijdag de inzet van de top van regeringsleiders en staatshoofden van de 27 landen van de Europese Unie in Brussel. Maar andere Europese thema's kunnen zomaar de agenda van de top omgooien.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Amerikaanse huizenbubbel nieuw leven ingeblazen

Zie hieronder een grafiek van de ontwikkeling van de Amerikaanse huizenprijzen. Wordt gemeten door middel van de Case Shiller Index (PDF alert). Dit is de huizenprijsindex van S&P. De gemiddelde prijs van een Amerikaans huis (althans, de gemiddelde prijs van de huizen in tien Amerikaanse steden) is in april 2013 met 11,6% op jaarbasis gestegen. Dit ondanks de stijgende rente en duurder wordende hypotheken. Ook het aantal verkochte woningen in Amerika nam toe.