Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 29651 tot 29655
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Ook Duitse minister wil andere rol IMF

BERLIJN (ANP) - De Duitse minister Wolfgang Schäuble van Financiën is voor een terugtrekking van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uit de reddingsoperaties in de eurozone. Het IMF moet Europa niet ,,permanent onder de armen nemen''. Op lange termijn moet IMF zich terugtrekken uit Europa. Dat verklaarde Schäuble tegenover de Duitse krant Frankfurter Algemeiner Zeitung.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Alarm: al zeven jaar geen economische groei in Nederland

De economen Willem Vermeend en Rick van der Ploeg luiden de alarmklok. Al zeven jaar is de Nederlandse economie niet gegroeid! Volgens het Centraal Planbureau (CPB) zal de waarde van onze economie (het BBP) in 2014 op vrijwel hetzelfde niveau liggen als in 2007.In de economische geschiedenis is deze stilstand ongekend. Bovendien zal de werkloosheid in 2017 met circa 7% op een historisch hoog niveau liggen. Vermeend en Van der Ploeg leggen de schuld vooral bij politiek Den Haag. Hervormingen zijn achterwege gebleven en door de ombuigingspakketten die een totaal van €46 miljard aan bezuinigingen en lastenverzwaringen omvatten, heeft de economie zware schade opgelopen. De economen roepen het kabinet op snel met maatregelen te komen die de groei aanjagen en presenteren daarvoor ook zelf praktische voorstellen.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Nederland Europees kampioen schulden maken

1.3 Miljoen huishoudens in Nederland hebben een hogere hypotheekschuld dan de waarde van hun huis bedraagt en daarmee is ons land Europees kampioen schulden maken. Niet dat veel Nederlanders daar wakker van liggen, maar de onroerend goed bubble begint te lijken op wat wij in de VS zagen begin jaren 2008. Weliswaar gaat het om lagere getallen, maar naar verhouding staat ons land er wat betreft schulden als slechtste van alle 27 EU landen voor! Premier Mark Rutte zal dit tijdens zijn kinderlijke persconferentie wel niet verteld hebben, Mark was gelukkig om eindelijk eens op zijn eigen niveau te kunnen praten en Jeroen, ja Jeroen daar zult u de waarheid ook nooit van horen, daar Dijsselbloem zoals in de afgelopen weken is gebleken het verschil tussen waar en niet waar, nauwelijks nog kan onderscheiden.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

Goud. De echte contrarians zijn nu aan zet!

De goudmarkt en zilvermarkt waren het toneel van een ware slachting de afgelopen maanden. Toen alle goudbulls dachten dat het niet lager meer kon, kregen ze nog een mini crash om de oren. Dit bewijst maar weer dat de edelmetaalmarkt grillig is en dat goudkoorts ook beleggers fataal kan worden.

Ook ik was op het verkeerde been gebracht, maar om de een of andere reden heeft deze laatste daling mij toch niet af kunnen schrikken. Alle deprimerende commentaren en het negatieve sentiment ten spijt, blijf ik geloven dat we nu in een periode zitten die een enorme koopkans biedt. Op de futuresmarkt in New York is het sentiment onder commercial traders die in goud en zilver futures handelen zelfs negatiever dan het was ten tijde van de bodem in 2008.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 15 juni 2013

'Nederlands huis even goedkoop als in buurland'

Door de malaise op de woningmarkt, zijn de huizen in waarde gedaald tot het niveau van onze buurlanden. Alleen in het Verenigd Koninkrijk zijn de huizen duurder dan hier.

Dat meldt het Financieele Dagblad (FD) zaterdag op basis van een eigen inventarisatie.

Sinds de piek van de huizenprijzen in 2008 is de gemiddelde huizenprijs in Nederland met 15 procent gedaald. Toen kostte een huis gemiddeld ruim 252.000 euro, nu is de prijs gezakt tot 215.000 euro.