Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29656 tot 29660
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

De Top 5 van het USAA Precious Metals and Minerals Fund

Dan Denbow, beheerder van het USAA Precious Metals and Minerals Fund, blijft geloven in de goudmijnaandelen en dat o.a. om een voor de hand liggende reden. Investeren in goudmijnaandelen is investeren in goud met een rendement want de mijnbouwers kunnen een dividend uitkeren.

Zijn voorkeur gaat uit naar aandelen van bedrijven die een sterke cash flow genereren. Zijn favoriete aandeel binnen de sector is momenteel Goldcorp, dat over een grote capaciteit beschikt om de free cash flow op te drijven en zo ruimte vrij te maken voor een verhoging van het dividend.

Aussie Dollar en Canadian Loonie

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

China vergrijst en moet vrezen voor een Japan-scenario

Het is bijna onmogelijk om een economie te laten groeien als het aantal gepensioneerden sneller groeit dan de beroepsbevolking. Dat gebeurde met Japan, zo gaat het in Europa en zo zal het ook gaan met China, voorspelt The Motley Fool en staat te lezen op IEX.nl...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Enkele gedachten over goud en Apple

Goud en Apple waren eens de favoriete beleggingen van vele hedge funds en particuliere beleggers. Beide hebben jarenlang gewerkt aan hun tocht naar boven om na een blow-off fase terecht te komen in een dalende trend die ze niet kunnen breken. De vergelijking tussen beide stop daar dan ook, maar technisch gezien hebben ze veel met elkaar gemeen zegt Riskreversal...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

David Tepper lacht ‘tapering’-vrees weg

Vorige week heeft Federal Reserve Chairman Ben Bernanke een steen in de kikkerpoel geworpen met zijn verklaring dat de ‘tapering’ tegen het einde van dit jaar kan beginnen. Uiteindelijk draait nu alles om de vraag hoe de markten met deze tapering zullen moeten omspringen.

De algemene bezorgdheid omtrent die ‘tapering’ wordt niet gedeeld door hedge fund manager David Tepper, vooral bekend van zijn Appaloosa Management. Integendeel zelfs, Tepper spreekt van goed nieuws en is verbaasd dat de markten niet even enthousiast reageerden als hijzelf.

Niets nieuws onder de zon

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

René Tissen: Nederland schuldenvrij!

Het beleid van de coalitiepartners met betrekking tot de diepe crisis waarin Nederland terecht is gekomen begint zorgwekkende trekjes te vertonen, zelfs hier en daar het belachelijke te raken. Nu is het weer PvdA leider Diederik Samsom die Nederland oproept tot consumeren, zelfs op grote schaal. Eerder was het premier Rutte die de aftrap deed voor wat een politieke campagne onder het motto “Nederland Koop!” lijkt te gaan worden.