Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 29661 tot 29665
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

VS obligatiemarkt is een ponzi-markt

Scott Minerd, global chief investment officer bij Guggenheim Partners, zegt in een recente nota dat de markt voor overheidsobligaties in de Verenigde Staten niets minder is dan een ponzi-markt. Dit kan alleen maar blijven duren totdat alles in elkaar stuikt, zo staat op MarketWatch...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

VIDEO: Agnico-Eagle Mines CEO Sean Boyd over de goudprijs

Sean Boyd, de geroemde CEO van Agnico-Eagle Mines, was te gast op Bloomberg TV om zijn visie te geven op de turbulentie in de goudmarkt.

Boyd voorziet dat de goudprijs zijn klim kan hervatten. Hij verwacht 1800 dollar/ounce binnen 12 maanden. De reden: FUNDAMENTALS!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Japan en Europa kiezen voor het 'bail-in' model

De populariteit van de bail-in aanpak groeit met de dag. Men is gecharmeerd van het idee om ook de vermogende spaarders en obligatiehouders aan te pakken als een bank in de problemen komt. Niet langer krijgt de belastingbetaler de rekening voorgeschoteld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

De Geus: angstwekkend dalende inflatie

''De inflatie is gestegen naar 1,4%, het is echter verstandiger om te kijken naar de zogeheten GDP deflator. Die bevestigt het beeld dat de inflatie zeer laag is, er is dus niets aan de hand''', aldus Hans de Geus. ''De inflatie is bijna een beetje aan de lage kant en hij is ook onder de doelstelling van de ECB, maar wat kan de ECB doen? Op dit moment zitten we gevangen in een angstwekkend dalende inflatie''. Bekijk de uitleg van De Geus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Besparingen in de VS? Ik denk het niet!

In april boekte de Amerikaanse overheid nog een overschot van $ 113 miljard. Dit was het grootste overschot sinds april 2008. Met de verschillende besparingsprogramma's die in voege zijn getreden sinds begin dit jaar, werd al gedroomd van een voorbeeldige overheid in de Verenigde Staten die de besparingen naar zijn hand kunnen zetten. Maar de cijfers van mei laten iets anders zien zegt Zerohedge...