Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29661 tot 29665
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Enkele harde feiten over ons banksysteem

Heel het banksysteem is momenteel gebouwd op vertrouwen in plaats van fundamenten. Zolang dit vertrouwen gehandhaafd blijft, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar zoals dat met vertrouwen gaat, kan dit heel snel veranderen. En dan zijn de problemen niet te overzien, zegt Zerohedge...

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Italië deed de EU-dans: 'stel uit en doe alsof' of 'lieg en ontken'

Een nieuw schandaal van Griekse omvang dreigt nu de Financial Times delen van een geheim rapport kon inkijken waaruit moet blijken dat Italië in de jaren negentig van vorige eeuw derivatencontracten sloot om zijn begroting op te smukken en tot de eurozone te kunnen toetreden. Een kunstje dat ook de Grieken ons al flikten, met bereidwillige medewerking van Goldman Sachs. 

Vooral ECB-voorzitter Mario Draghi (ex-Goldman Sachs) zou in nauwe schoentjes kunnen komen omdat die directeur-generaal van de Italiaanse schatkist was toen sommige derivatencontracten werden ondertekend. Aan de hand van de beschikbare infromatie wordt het potentiële verlies van Italië op 8 miljard euro geschat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Ook Chinezen gingen hun boekje te buiten

De huidige problemen waar de financiële markten mee geconfronteerd worden zijn uiteindelijk op 1 oorzaak terug te brengen: schulden. De financiële crisis van 2008-2009 had alles te maken met de schulden die werden opgebouwd in de Amerikaanse vastgoedmarkt.

Maar niet alleen de Amerikanen zijn het boekje te buiten gaan wat het aangaan van schulden betreft. Ook de Europeanen, de Japanners enzovoort hebben een stuk van de toekomst opgegeten door het opbouwen van een schuldenberg die groteske vormen heeft aangenomen.

Is de tijd van goedkoop geld ook voor China voorbij ?

Bron: iex.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Buy and hold silver and gold?

Vannacht ging het plots hard, maar ook nu blijven goud en zilver maar naar een bodem zoeken. Beide edelmetalen staan op intraday lows, respectievelijk op -4% en -5%. Goud nadert daarbij met zevenmijlspassen de grens van 1200 dollar, die vaak wordt genoemd als het niveau waaronder goudwinning niet meer rendabel zou zijn voor mijnbouwbedrijven. 

Jim Rogers kocht een paar dagen geleden goud bij. Hij zal niet toegeven dat hij spijt van zijn timing heeft, maar goud is inmiddels weer een stuk goedkoper geworden. Op Kitco.com, het digitale schoolplein voor goudbeleggers, klinkt de hartstochtelijke oproep 'Don't get caught up with the panic of herd'. Vasthouden wat je hebt, de fysieke vraag trekt aan en technisch analyse zou een bodem rond de 1200 dollar voorspellen.

Bron: iex.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Bodemvissen in goudmijnen

Dat goud al tijden lager gaat, zal voor weinig lezers als een verrassing komen. De goudprijs zette in september 2011 zijn record neer boven 1900 dollar en ging daarna gestaag lager. Ook in 2012, ondanks een lichte stijging op jaarbasis, wist de prijs per saldo nooit echt meer uit te breken.

In 2013 ging het van kwaad naar erger. Goud dook uiteindelijk door de jarenlange steun rond 1550 dollar. Vandaag noteert de goudprijs alweer onder 1300 dollar. Hiermee is 3 jaar koerswinst voor het edelmetaal in rook opgegaan.