Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 29666 tot 29670
Bron: speld.nl
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Gerrit Zalm: ‘Ministerie van Financiën too big to fail’

Volgens ABN Amro-topman Gerrit Zalm is het ministerie van Financiën too big to fail. Zalm: “Nu het ministerie dreigt om te vallen, zullen private partijen moeten ingrijpen om maatschappelijke chaos te voorkomen.”

Als Financiën failliet gaat, dreigt de samenleving te ontwrichten doordat burgers geen belasting meer kunnen betalen, andere ministeries niet meer weten hoeveel ze moeten bezuinigen en Kamerleden geen salaris meer krijgen, stelt Zalm. De oud-minister zegt contact te hebben met topmannen van andere grote bedrijven zodat ze in geval van nood kunnen ingrijpen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Chinees regeringsadviseur: 'China moet de luchtbel doorprikken en de gevolgen uitzweten'

Xia Bin, de financiële directeur van het financiële onderzoekscentrum bij het Chinese Development Research Centre of the State Council en een voormalig lid van het monteairebeleidcomité van de Chinese Volksbank,heeft gezegd dat zijn land de financiële bubbel moet doorprikken, de schulden moet afbetalen en de daarmee gepaard gaande economische krimp er bij moet nemen. Volgens hem is het argument over de economische groei van China ‘zinloos’:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

De beurskrach van 1929, mysterie ontrafeld?

De wereld, en met name de Verenigde Staten, beleefde in de jaren ’20 van de vorige eeuw een hoogconjunctuur. Als gevolg hiervan stegen de koersen van aandelen en andere effecten tot enorme hoogten, aandelen werden op de beurs veel meer waard dan redelijk was. De onderliggende economie was echter ongemerkt in kracht verminderd, zonder dat dit op de beurs tot uiting kwam. Beleggers verkeerden in euforie, en de prijzen van de aandelen werden steeds maar verder opgejaagd, dit tegen alle economische logica in.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

EU start onderzoek naar Duitse energiewet

De Europese Unie gaat de Duitse wetten voor hernieuwbare energie onderzoeken, omdat sommige bedrijven vrijstelling zouden krijgen van heffingen voor duurzame energie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juli 2013

Wat als China stopt met het kopen van Amerikaanse staatsobligaties?

President Ben Bernanke heeft de investeerders gerustgesteld: van een terugschroeven van het programma voor de inkoop van US Treasuries is voorlopig geen sprake. De Fed zal dus elke maand voor een bedrag van 85 miljard Dollar staatsobligaties blijven inkopen.