Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 29666 tot 29670
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

De Geus: angstwekkend dalende inflatie

''De inflatie is gestegen naar 1,4%, het is echter verstandiger om te kijken naar de zogeheten GDP deflator. Die bevestigt het beeld dat de inflatie zeer laag is, er is dus niets aan de hand''', aldus Hans de Geus. ''De inflatie is bijna een beetje aan de lage kant en hij is ook onder de doelstelling van de ECB, maar wat kan de ECB doen? Op dit moment zitten we gevangen in een angstwekkend dalende inflatie''. Bekijk de uitleg van De Geus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Besparingen in de VS? Ik denk het niet!

In april boekte de Amerikaanse overheid nog een overschot van $ 113 miljard. Dit was het grootste overschot sinds april 2008. Met de verschillende besparingsprogramma's die in voege zijn getreden sinds begin dit jaar, werd al gedroomd van een voorbeeldige overheid in de Verenigde Staten die de besparingen naar zijn hand kunnen zetten. Maar de cijfers van mei laten iets anders zien zegt Zerohedge...

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

En nu krimpt de export ook nog: 2,7 procent

Te hopen is dat dit geen trend is, maar een uitzondering:

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Werkgelegenheid eurozone verder omlaag

De werkgelegenheid in de eurozone is in het eerste kwartaal met 0,5 procent gekrompen ten opzichte van de voorgaande periode, na een afname met 0,3 procent in het vierde kwartaal van 2012. Dat meldde statistiekbureau Eurostat vrijdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Extra lange uitzending over CPB-cijfers

In een extra lange uitzending laten Sweder van Wijnbergen, Hans de Geus, Frits Wester en Hella Hueck hun licht schijnen op de CBP-cijfers, die een hoger tekort en hogere werkloosheid voorspellen en een later herstel van de economie.