Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29671 tot 29675
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

10 dingen die u moet weten voor u belegt op de beurs

Bezint eer ge begint, zegt Danny Reweghs op Trends/Knack en hij somt 10 dingen op die u nooit mag doen op de beurs. Het is als belegger belangrijk om voldoende geïnformeerd te zijn. De beurs moet je eerst begrijpen voor je er op begint te beleggen. De meeste dromen direct van grote winsten, ze nooit of zelden zullen bekomen. Dit zijn de 10 zaken die u goed in het achterhoofd moet houden:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Aan 22 jaar groei zonder recessie lijkt nu een einde te komen

Albert Edwards van Société Générale ziet een einde komen aan een groei van 22 jaar zonder recessie voor Australië. Het bbp groeide in het 4e kwartaal 2012 en het 1e kwartaal 2013 nog met 0,6 %, maar dat was nog dankzij de grondstofsector en deze sector wacht een serieuze vertraging door de afkoeling van de Chinese economie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Singapore sanctioneert 20 banken wegens gesjoemel met rentetarieven

De financiële autoriteiten in Singapore hebben een twintigtal banken op de vingers getikt wegens fraude met het vaststellen van rente- en valutatarieven. De banken moeten nu forse bedragen aan reserves aanhouden bij de stadstaat, die zij weer terugkrijgen indien er verbeteringen zijn doorgevoerd. Over dat geld ontvangen de banken geen rente.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Het geheim van economische groeispurt van Chili

Columnist Rochus van der Weg ziet in Chili economische groeicijfers van 5 procent verschijnen. Wat doen zij beter dan de andere (Europese) OESO-leden?

Bijna twintig keer zo lang als Nederland, even breed, en met een bevolking van gelijke omvang. Het zit geografisch ingeklemd tussen het Andes gebergte en de Stille Oceaan. Omringd door vijandige en afgunstige buren Argentinië, Bolivia en Peru. Ver verwijderd van de economische centra op het Noordelijk halfrond. Dat is Chili.

Het is het enige land op het Zuid Amerikaanse continent dat lid is van de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Tien jaar lang een grotere economische groei dan de Europese Unie. Terwijl de groei in de EU blijft stagneren, is de groeiverwachting voor Chili vijf procent in de komende twee jaar, de hoogste binnen OESO.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 juni 2013

Spaanse staatsschuld piekt

De overheidsschuld van Spanje is in het eerste kwartaal naar een nieuw record gestegen. Het gaat nu om 923 miljard euro, of 88,2 procent van het bruto binnenlands product. Dat meldt de Spaanse nationale bank. Tegenover het eerste kwartaal van vorig jaar is de staatsschuld met 19,09 procent gestegen.