Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 29676 tot 29680
Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Ierse bankiers logen om staatssteun te krijgen

Audio fragment

Ierse bankiers hebben hun regering doelbewust voorgelogen. Op die manier wisten ze miljarden overheidssteun op te strijken. Dit blijkt uit uitgelekte tapes van telefoongesprekken tussen managers van de Anglo Irish Bank.Ierland is geschokt door de gewetenloosheid van de bankiers. Correspondent Arjen van der Horst in Londen vertelt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

'Monetair beleid kan geen groei creëren'

Centrale banken kunnen geen economische groei creëren en ze kunnen ook het gebrek aan concurrentievermogen onder bedrijven niet oplossen, benadrukte de president van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi, woensdagochtend in een toespraak in Parijs. Hij riep landen dan ook op om hun economie verder te hervormen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Goud uit de gratie bij beleggers

De prijzen van goud en andere edelmetalen stonden woensdag opnieuw stevig onder druk. Meevallende cijfers over de Amerikaanse economie en het vooruitzicht dat de Federal Reserve mogelijk in de komende maanden zijn stimuleringsbeleid gaat inperken, verkleinen de vraag van beleggers.

De goudprijs zakte woensdag in de ochtendhandel met bijna 4 procent tot 1230,90 dollar per troy ounce (31,1 gram). Dat is de laagste prijs sinds eind augustus 2010. In september 2011 werd nog een recordprijs van 1921 dollar bereikt. Zilver werd bijna 6 procent goedkoper en noteerde ook op het laagste niveau van de afgelopen 34 maanden.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Azië en goud hand in hand de afgrond in

Een interessant artikel op Zero Hedge over het verband tussen de Nikkei index en goud. In de onderstaande grafiek is te zien hoe op hetzelfde moment zowel de goudkoers als de Nikkei index keihard onderuit gaan. Bestaat er een verband tussen deze twee, of is dit puur toeval?

De actuele goudkoers staat op dit moment in ieder geval weer lager, op een koers van $1.233 dollar per troy ounce!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Markten willen meer transparantie van Chinese centrale bank

The People’s Bank of China (PBOC) staat onder toenemende kritiek en die kritiek heeft vooral te maken met de manier van communicatie die zwaar te wensen overlaat. De markten willen meer transparantie van de Chinese centrale bank, want daar mangelt het de PBOC nog wel eens aan.

Wat is er gebeurd ? De short-term interest rates zijn in China vorige week geëxplodeerd, in vaktermen wordt dan van een ‘spike’ gesproken. De centrale bank nam weliswaar nota van deze evolutie, maar weigerde om extra fondsen in de geldmarkten te injecteren.

De vraag naar het waarom