Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29681 tot 29685
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Markten willen meer transparantie van Chinese centrale bank

The People’s Bank of China (PBOC) staat onder toenemende kritiek en die kritiek heeft vooral te maken met de manier van communicatie die zwaar te wensen overlaat. De markten willen meer transparantie van de Chinese centrale bank, want daar mangelt het de PBOC nog wel eens aan.

Wat is er gebeurd ? De short-term interest rates zijn in China vorige week geëxplodeerd, in vaktermen wordt dan van een ‘spike’ gesproken. De centrale bank nam weliswaar nota van deze evolutie, maar weigerde om extra fondsen in de geldmarkten te injecteren.

De vraag naar het waarom

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

ECB `staat klaar om weer in te grijpen`

De Europese Centrale Bank kan weer in de bres springen als de eurozone crisis oplaait. Dit heeft ECB-president Mario Draghi vanochtend gezegd tegen volksvertegenwoordigers in het Franse parlement.

 “De ECB is erg actief geweest als reactie op de crisis. We hebben daadkrachtig de stabiliteit van onze monetaire unie verdedigd en daarmee ook ons geld. En we staan klaar om weer in te grijpen als het nodig is”, zei Dragh vanochtend in Parijs.

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Uw pensioen: 'constructief' is het nieuwe 'rot op'

Het oude stelsel stond toe dat er jaarlijks 2,25 procent premie werd uitgegeven aan de opbouw van een pensioen dat u dan, tegen de tijd dat u 65 werd, recht gaf op een uitkering – tezamen met uw AOW – van 70 procent van uw gemiddeld verdiende salaris, het zogenaamde middelloon. Ooit begon dat stelsel met als doelstelling 70 procent van uw laatst verdiende salaris, maar zoals u weet maken we er in dit land geen gewoonte van afspraken op lange termijn overeind te houden.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Wie klaagt Klaas Knot aan?

De Gouverneur van de Cypriotische Centrale bank (Panicos Dimitriades) heeft een zware beschuldiging tegen de Centrale Bank geuit. In een interview met Tagesspiegel zei Dimitriades dat de ECB de Laiki-bank gedurende een jaar doelbewust overeind heeft gehouden met 9,2 miljard Euro krediet, die nauwelijks gewaarborgd was door een onderpand.

Daardoor konden Europese banken hun blootstelling aan de Laiki-bank afbouwen en hun kapitaal veilig stellen. De ECB had “beter geinformeerde investeerders de mogelijkheid gegeven hun investering te beschermen.”, zei Dimitriades letterlijk Wat in het nationale bedrijfsleven ‘handelen met voorkennis’ heet en strafbaar is, is voor de ECB officiele politiek geworden. Als gevolg hiervan konden grootbanken hun geld redden, terwijl de middenstanders in Cyprus hun bedrijfsvermogen verloren hebben en de belastingbetalers in Nederland voor een aanzienlijk bedrag hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Frankrijk in recessie, Duitsland krikt groeiprognose op

De Franse economie is in recessie, zo bevestigde het nationaal statistiekbureau Insee. Het bruto binnenlands product van de tweede grootste economie van de eurozone zakte in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,2 procent, evenveel als in het laatste kwartaal van vorig jaar. Technisch is er sprake van een recessie bij twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei.