Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 29686 tot 29690
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Batista, de man die niet de rijkste ter wereld werd

In 2012 was hij nog de op zes na rijkste man ter wereld, met een geschat vermogen van 30 miljard dollar. Maar het tij is snel gekeerd voor de Braziliaanse grondstoffentycoon, en racebootfanaat, Eike Batista. Op de miljardairsranglijst van persbureau Bloomberg is hij uit de top 100 gevallen en zakenblad Forbes schatte zijn vermogen in maart dit jaar op een luttele 10 miljard dollar.

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

NHG grens hypotheek per 1 juli omlaag

Met ingang van 1 juli 2013 kunnen woningkopers alleen nog Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgen als de koopsom niet hoger is dan € 276.190. Inclusief 5 procent bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting en notariskosten, komt de NHG-grens namelijk op € 290.000 te liggen. Tot 1 juli 2013 ligt die grens op € 320.000.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Willem Middelkoop bij rt[z] - 'The war on gold'

De goudprijs heeft flink geprofiteerd tijdens de economische crisis. Maar nu lijkt het erop dat de grondstof zijn belofte om almaar te blijven stijgen, niet heeft ingelost. Hoe komt dat? En is de goudprijs zijn hoogtepunt voorbij? Hoor nu de analyse van 'gouddeskundige' Willem Middelkoop.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Pensioensparen brengt niets op

Hoge belastingen en inflatie vernietigen de reële waarde van Europese pensioenplannen, meldt de beleggerslobby European Federation of Financial Services Users (EuroFinuse). Daarnaast kan je er op wedden dat de immense pot aan pensioengeld ooit nog eens te grabbel zal vallen aan de overheid, die zoeken altijd waar het meeste en het gemakkelijkste geld te halen valt.

Di Rupo heeft vorig jaar in alle stilte al eens een voorschot genomen op de belastingen op onze pensioenen. Dit was een kleine test om wat nog komen gaat in de toekomst. Dit is al een reden om niet aan pensioensparen te doen. En andere reden is het rendement. Europese pensioenfondsen genereerden de voorbije vijf jaar een gemiddelde negatieve opbrengst van -1,6%.

Zorg beter zelf voor je pensioen