Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 29696 tot 29700
Bron: mo.be
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Chinese goudkoorts bereikt kookpunt in Ghana

Meer dan tienduizend Chinese arbeiders werken in de Ghanese, kleinschalige, illegale mijnbouw op zoek naar goud. Maar naast werkgelegenheid brengen de mijnbouwactiviteiten veel onrust bij de lokale bevolking vanwege ernstige milieuproblemen. De Ghanese overheid treedt daarom steeds vaker op tegen illegale mijnbouw en arresteerde onlangs 180 Chinese arbeiders.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 26 juni 2013

Aantal toeslagen niet uitgekeerd

Voor een onbekend aantal Nederlanders begint de zomer wel erg karig. De Belastingdienst heeft van de een op de andere dag de geldkraan dichtgedraaid. Zonder waarschuwing vooraf zijn deze maand een aantal toeslagen niet uitgekeerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Amerikaans consumentenvertrouwen op hoogste peil in vijf jaar

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in juni gestegen naar het hoogste niveau in vijf jaar. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Conference Board.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Bankencrisis + grote vraag groeilanden = steun voor goudprijs!

In de gegeven omstandigheden is het moeilijk om positieve factoren te bedenken die de goudprijs uit het slop kunnen halen. Uit een rondvraag gedaan bij waarnemers blijkt nochtans dat niet iedereen de mond heeft opgegeven. Er zijn wel degelijk een paar factoren die het tij kunnen doen keren.

Op de 1ste plaats is er de vraag vanuit de groeilanden, die ondanks de daling van de goudprijs enorm groot blijft. Vorig jaar steeg de vraag naar goud vanuit India met ruim een kwart, terwijl de vraag vanuit China met 20% steeg. Die vraag zal ook in de toekomst groot blijven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Batista, de man die niet de rijkste ter wereld werd

In 2012 was hij nog de op zes na rijkste man ter wereld, met een geschat vermogen van 30 miljard dollar. Maar het tij is snel gekeerd voor de Braziliaanse grondstoffentycoon, en racebootfanaat, Eike Batista. Op de miljardairsranglijst van persbureau Bloomberg is hij uit de top 100 gevallen en zakenblad Forbes schatte zijn vermogen in maart dit jaar op een luttele 10 miljard dollar.