Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 29696 tot 29700
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Banken in de eurozone plooien bijna helemaal terug op het binnenland

Banken in de eurozone hebben zich in de voorbije crisisjaren bijna helemaal teruggeplooid op het binnenland. De integratie van de obligatiemarkten in het economisch blok bevindt zich nu op een lager niveau dan net voor de invoering van de euro: slechts 22,1% van de totale holdings van overheids- en bedrijfsobligaties hoorden in het eerste kwartaal van dit jaar toe aan bedrijven en overheden van andere landen in de eurozone. In 2006 was dat nog meer dan 40%.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Griekse werkloosheid blijft stijgen

De werkloosheid in Griekenland heeft in het eerste kwartaal nog maar eens een nieuwe recordhoogte bereikt. De werkloosheidsgraad bereikte 27,4 procent, tegen 26 procent in het laatste kwartaal van vorig jaar, zo heeft het Griekse bureau voor de statistiek vandaag meegedeeld.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Denemarken profiteert van de 'bail-in' aanpak

Denemarken wordt door Moody's beloond voor haar voortvarende aanpak van de crisis. In 2011 besloot de regering dat vermogende spaarders en obligatiehouders ook verlies moesten nemen in de ontmanteling van de Amagerbanken A/S. De bail-in constructie, die sinds kort ook op de agenda staat van de BIS, moet belastingbetalers ontzien tijdens een bankencrisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

VS laat de Staten de kastanjes uit het vuur halen

De Federale regering in de Verenigde Staten is goed bezig om het overheidstekort te verkleinen. Nadat er verschillende jaren na elkaar tekorten van meer dan $ 1 biljoen werden geboekt, zal dat dit jaar veel lager uitvallen, deels door een betere economie maar ook omdat een deel van de lasten worden overgelaten aan de Staten, die op weinig hulp moeten rekenen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Italië moet meer voor leningen betalen

Italië heeft donderdag 7,8 miljard euro opgehaald met de verkoop van staatsobligaties. De rente die het land voor een deel daarvan moest betalen, lag hoger dan bij eerdere vergelijkbare veilingen. Volgens analisten zijn investeerders bezorgd over het aflopen van de steunprogramma’s van de Europese Centrale Bank die juist bedoeld zijn om de staatsobligaties van 'zwakke' eurolanden te ondersteunen.