Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 2971 tot 2975
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Grafiek: Goud versus valuta sinds 1900

Een argument dat vaak tegen wordt gebruikt tegen goud kopen is dat de prijs van het edelmetaal zo volatiel is. Op de korte en middellange termijn is dat zeker waar, maar als je nog wat verder terugkijkt in de geschiedenis zie je dat alle valuta waarde verliezen ten opzichte van goud.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Goudprijs naar hoogste niveau in twee maanden

De goudprijs steeg maandagochtend naar $1.220 per troy ounce, het hoogste niveau in bijna twee maanden. Beleggers zoeken hun toevlucht in het edelmetaal vanwege toenemende politieke onzekerheid en het uitblijven van een verdere stijging van de rente. De opwaartse trend in goud werd halverwege december in gang gezet, kort nadat de Federal Reserve haar langverwachte renteverhoging bekendmaakte.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

CNN spreekt zichzelf tegen over inauguratie Trump

Afgelopen weekend plaatste CNN een artikel met de strekking dat de publieke belangstelling voor de inauguratie van Trump dit jaar veel kleiner was dan die van Obama acht jaar geleden. Stond het veld voor het Capitool met de inauguratie van Obama vol met 1,8 miljoen mensen, dit jaar was dat met Trump een stuk minder. Tenminste, dat is wat we op basis van de bijgevoegde foto moeten denken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Zwakke pond levert Britten weinig op

De waardedaling van het Britse pond heeft tot op heden geen impuls gegeven aan de Britse economie, zo schrijft de Wall Street Journal. Ondanks de goedkopere munt werd er geen toename in de export gemeten, terwijl de import als percentage van het bbp juist toenam. Wat wel stijgt is de inflatie, want door de waardedaling van de munt zijn de importkosten meer dan evenredig toegenomen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

War on Cash: het einde van contant betalen?

Een artikel van Ancilla van de Leest over het einde van contant betalen: minder vrijheid, minder privacy en minder geld. Ancilla zet zich in voor privacybescherming. In deze long read legt ze uit wat de verstrekkende gevolgen zijn van het afschaffen van contant geld. Stuk voor stuk schoffelt ze alle argumenten om over te stappen op ‘pin only’ onderuit. Pinnen lijkt gemakkelijk maar leidt in werkelijkheid tot minder vrijheid, minder privacy en zelfs minder geld.