EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 29701 tot 29705
Geplaatst op: vrijdag 2 augustus 2013

Bouwsector kent grootste toename faillissementen

Tijdens de maand juli zijn in België 858 bedrijven failliet gegaan. Dat betekent een stijging met 39,51 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon Belgium. De grootste toename werd opgetekend in de bouwsector (23,6 procent). In absolute cijfers blijft de horeca de sector met het grootste aantal faillissementen. Over de eerste zeven maanden van dit jaar werden in totaal 7.051 faillissementen geteld. Dat betekende een toename met 14,19 procent tegenover dezelfde tijdspanne vorig jaar. De grootste groei werd opgetekend in Brussel (37,47 procent), gevolgd door Wallonië (10,72 procent) en Vlaanderen (7,37 procent). Door de faillissementen kwamen de voorbije zeven maanden 15.672 banen in het gedrang. Dat betekende een stijging met 2,47 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar en het hoogste cijfer sinds het begin van de eeuw. Tijdens de maand juli verdwenen er 1.778 banen, waarbij nieuwe recordcijfers gemeld werden in de provincies Antwerpen en Limburg. (MH)

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 2 augustus 2013

Junior goudmijnen extreem ondergewaardeerd

We krijgen hier al eens het verwijt dat we aandelen of sectoren aanbevelen die alleen maar dalen. De (junior) goudmijnen horen daarbij. Maar het is een feit dat de junior goudmijnen nu eenmaal extreem ondergewaardeerd zijn, zelfs bij een dalende goudprijs. Onderstaande grafiek komt van US Funds. Zo’n onderwaardering kan niet blijven duren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 2 augustus 2013

René Tissen: Op weg naar een andere economie

René Tissen, RTLZ | Door de crisis, maar eigenlijk ook al in de aanloop er naar toe, groeit in Nederland de behoefte aan een andere economie. Triodos bank maakte onlangs zelfs reclame voor zo’n economie, die minder door geld en het najagen van bezit gedreven wordt en meer door het veelkleurige pallet van levensbehoeften en van sociaal-maatschappelijke ontwikkeling. Het idealistisch gehalte van deze reclamespot was hoog, maar op zich is er niets mis met idealisme. Sterker nog, een flinke dosis idealisme is hard nodig om de huidige crisis om te kunnen buigen in een kans. Maar er is ook een andere kant van het verhaal. Veel burgers willen helemaal geen nieuwe economie, maar willen juist de economie van vroeger terug.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 2 augustus 2013

Kosten bouwvergunning weer met 5 procent gestegen

De gemiddelde kosten voor een bouwvergunning stijgen dit jaar met ruim vijf procent. In 2012 kwamen de bouwleges ook al vijf procent hoger uit.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 2 augustus 2013

Verborgen camera mag tegen bijstandsfraude

Om bijstandsfraudeurs op te sporen, mogen autoriteiten onder meer verborgen camera's gebruiken. 

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs