Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 29711 tot 29715
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Griekse werkloosheid blijft stijgen

De werkloosheid in Griekenland heeft in het eerste kwartaal nog maar eens een nieuwe recordhoogte bereikt. De werkloosheidsgraad bereikte 27,4 procent, tegen 26 procent in het laatste kwartaal van vorig jaar, zo heeft het Griekse bureau voor de statistiek vandaag meegedeeld.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Denemarken profiteert van de 'bail-in' aanpak

Denemarken wordt door Moody's beloond voor haar voortvarende aanpak van de crisis. In 2011 besloot de regering dat vermogende spaarders en obligatiehouders ook verlies moesten nemen in de ontmanteling van de Amagerbanken A/S. De bail-in constructie, die sinds kort ook op de agenda staat van de BIS, moet belastingbetalers ontzien tijdens een bankencrisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

VS laat de Staten de kastanjes uit het vuur halen

De Federale regering in de Verenigde Staten is goed bezig om het overheidstekort te verkleinen. Nadat er verschillende jaren na elkaar tekorten van meer dan $ 1 biljoen werden geboekt, zal dat dit jaar veel lager uitvallen, deels door een betere economie maar ook omdat een deel van de lasten worden overgelaten aan de Staten, die op weinig hulp moeten rekenen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Italië moet meer voor leningen betalen

Italië heeft donderdag 7,8 miljard euro opgehaald met de verkoop van staatsobligaties. De rente die het land voor een deel daarvan moest betalen, lag hoger dan bij eerdere vergelijkbare veilingen. Volgens analisten zijn investeerders bezorgd over het aflopen van de steunprogramma’s van de Europese Centrale Bank die juist bedoeld zijn om de staatsobligaties van 'zwakke' eurolanden te ondersteunen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Top 3 van de Chinese technologieaandelen

Wie aan technologie denkt, ziet automatisch beelden uit Silicon Valley voor netvlies opduiken. Niet onterechte, want dat deel van Californië heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de wereld zoals we die nu kennen. Techno is echter geen alleenrecht voor Silicon Valley.

Andere delen van de wereld eisen ook hun deel van de koek op, we denken daarbij op de 1ste plaats aan Israël. Dit land neemt op technologisch vlak een vooraanstaande plaats, daar zal iedereen het over eens zijn. Niet voor niets zijn Israëlische bedrijven geliefkoosde overnameprooien.

Vergeet de Chinese internetsector niet