Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 29716 tot 29720
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Patricia Edwards: “Inflatie kan de goudprijs ter hulp komen”

De gouden zomerdagen zijn op het noordelijk halfrond begonnen, maar de goudprijs zelf heeft een allesbehalve zonnige periode achter de rug. De persconferentie door Federal Reserve Chairman Ben Bernanke gegeven na afloop van de FOMC-meeting zette het goud meteen weer in de uitverkoop.

De goudprijs bevindt zich nu op een niveau dat voor het laatste werd opgetekend begin september 2010. Maar weinig waarnemers durven te spreken over een herstel van de goudprijs, het pessimisme over de toekomst van het edelmetaal is algemeen.

Uitzondering die de regel bevestigt

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

'Italiaanse bank: land heeft mogelijk EU bail-out nodig'

Italie heeft mogelijk binnen zes maanden een reddingsprogramma van de Europese Unie (EU) nodig nu het land steeds verder afglijdt in een recessie en de kredietcrisis zich steeds verder verspreidt onder grote ondernemingen in het land. Dit bericht The Daily Telegraph dinsdag op basis van uitspraken van een grote Italiaanse bank.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

Welke overbevolking? Aarde kan makkelijk 20 miljard mensen aan...

Doemvoorspellingen over de komende overbevolkingscrisis worden al ruim twee eeuwen tot vervelens toe herhaald, maar Mark Littlewood schrijft in The Times dat de huidige rampprofeten nu even verkeerd zitten als de oorspronkelijke Malthusianen.

Volgens tal van opiniemakers en de Verenigde Naties is de bevolkingscrisis dé globale ramp van onze tijd. We zouden zo veel consumeren dat we onze kinderen en kleinkinderen veroordelen tot een ellendige toekomst op een verkrachte planeet en de enige manier om die Apocalyps te voorkomen is door het aantal mensen te beperken en met zijn allen minder te gaan consumeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 25 juni 2013

ECB-bestuurder ziet nog geen einde aan steunbeleid

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt voorlopig vast aan het versoepelde monetaire beleid en de uitzonderlijke maatregelen die bedoeld zijn om de eurozone uit de langste recessie ooit te helpen.