Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 29721 tot 29725
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Top 3 van de Chinese technologieaandelen

Wie aan technologie denkt, ziet automatisch beelden uit Silicon Valley voor netvlies opduiken. Niet onterechte, want dat deel van Californië heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de wereld zoals we die nu kennen. Techno is echter geen alleenrecht voor Silicon Valley.

Andere delen van de wereld eisen ook hun deel van de koek op, we denken daarbij op de 1ste plaats aan Israël. Dit land neemt op technologisch vlak een vooraanstaande plaats, daar zal iedereen het over eens zijn. Niet voor niets zijn Israëlische bedrijven geliefkoosde overnameprooien.

Vergeet de Chinese internetsector niet

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Massale uitvloei obligatiefondsen in de VS

Uit schrik voor hogere rentevoeten door "tappering" bij de Federal Reserve hebben Amerikaanse beleggers vorige week meer dan $ 10 miljard onttrokken uit beleggingsfonds die beleggen in obligaties zegt Reuters...

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

RBS stopt met de turbo

RBS stopt het het aanbieden van de turbo, een beleggingsinstrument voor particulieren die bereid zijn veel risico te nemen. De bank wil zich meer richten op vastrentende beleggingsproducten en daar passen de turbo's niet bij. Moeten beleggers hier blij mee zijn of niet?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Bulgaarse goudvoorraad krimpt in waarde

Bulgarije heeft geen goud verkocht, maar toch is de waarde van haar goudvoorraad gezakt. Dat komt omdat de Bulgaarse centrale bank bij een groeiende groep van centrale banken hoort die hun goudreserves waarderen naar de actuele marktprijs. Door de daling van de goudprijs krimpt het balanstotaal ten opzichte van een aantal maanden geleden.

Bron: fd.nl
Geplaatst: donderdag 13 juni 2013

Vrees voor krapper geldbeleid VS jaagt rente in hele eurozone op

Obligatiebeleggers zetten zich schrap voor het afscheid van goedkoop en veel geld

Nu het land op de rem dreigt te trappen, zijn de effecten ook mondiaal voelbaar in de vorm van hogere rentes. Voor de kwakkelende eurozone komen die rentestijgingen te vroeg.

De meeste pijn wordt geleden in Zuid-Europa. Zo steeg de Portugese rente in een week tijd met bijna 60 basispunten (0,6%-punt) naar 6,2%; medio mei was dat nog 5,2%. Deze week kwam de Nederlandse tienjaarsrente voor het eerst in ruim een jaar tijd weer boven de 2%.