Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29746 tot 29750
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

China zet beurzen een hak

De Brusselse aandelenmarkt is de nieuwe week met een sterke terugval gestart. De Bel20-beursindex verloor 2,33 procent, om te stranden op 2.453,11 punten. Alle twintig waarden uit de elitegroep liepen averij op, al kregen vooral KBC, Delhaize en Colruyt klappen. De terugval was hoofdzakelijk het gevolg van een toenemende vrees voor een harde landing van de Chinese economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Waarom de rijken rijker worden in de VS uitgelegd in 100 seconden

De inkomensongelijkheid in de Verenigde Staten is er niet vanzelf gekomen, het is gecreëerd zegt onderstaande video. Momenteel bezit de rijkste 1 % van de bevolking 35 % van de welvaart. Het beleid van de overheid en de centrale bank heeft niets gedaan voor de gewone burger, het heeft enkel en alleen het grote geld verhuisd naar de rijkste der rijken. Onderstaande video legt het uit:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

USD gaat status als wereldreservemunt verliezen

De groeiende Amerikaanse schulden zullen ertoe leiden dat schuldeisers uit de dollar stappen. Zij zullen dit niet doen als een bewuste poging om de Amerikaanse economie te laten zinken, maar in een poging om hun blootstelling aan de inflatie te ontkomen die onvermijdelijk komt als Amerika trillions dollars blijft drukken om haar schulden af ​​te lossen en af ​​te dekken. In dit scenario zou de dollar haar status als wereldreservemunt verliezen, waardoor een cascade van verdere financiële, politieke en sociale problemen ontstaan, waaronder een enorme devaluatie van de dollar. Het is een serieuze vraag om af te vragen wat de 46 miljoen Amerikanen die afhankelijk zijn van voedselbonnen zullen doen, als opeens door een crisis de regering niet meer in staat is om hen te voeden?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

De Braziliaanse boodschap voor Europa

Europa moet de boodschap van de Braziliaanse jongeren ter harte nemen, schrijft de Franse krant Libération, naar aanleiding van het straatprotest:

‘Europse democratieën moeten niet denken dat een oceaan hen voor de protestbeweging die Brazilië in haar greep heeft kan behoeden. Ze doen er dan ook niet slecht aan de soms verwarrende boodschappen van de betogers in Rio de Janeiro, Brasília en São Paulo ernstig te nemen. Want boven alles gaat het om de woede van een gedesillusioneerde generatie jongeren die getraumatiseerd is door de crisis, bang voor de toekomst en die haar geloof in de politiek is verloren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Citigroup wordt eerste Amerikaanse bank in Irak

Citigroup heeft van de Iraakse centrale bank een voorlopige toestemming gekregen om een kantoor te openen in Bagdad. Het zou daarmee de eerste Amerikaanse bank worden met een filiaal in de republiek, zo meldt Citigroup.