Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29751 tot 29755
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

De genadeslag voor de belastingontduiker: Italiaanse fiscus heeft automatische toegang tot alle bankrekeningen

De Italiaanse fiscus kan voortaan de bankrekeningen van burgers systematische controleren zonder dat daar een gerechtelijk bevelschrift voor nodig is. Het land heeft daarvoor een controversiëel informaticasysteem op poten gezet, meldt La Repubblica, dat de fiscus toelaat alle financiële informatie van zijn burgers op te vragen: ‘Rekeningen, deposito's van aandelen, vermogensbeheer, beleggingsfondsen, pensioenfondsen, credit cards, de aan- en verkoop van edelmetalen en ook kluisjes.’

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Einde Chinees groeiwonder lijkt in zicht

Nieuws uit China vandaag is van grote invloed op de aandelenmarkten wereldwijd. Want in het land is, zo lijkt het, sprake van een heuse kredietcrisis.

De Chinese interbancaire rente - de rente die banken onderling berekenen voor bijvoorbeeld leningen - die is omhoog geschoten. Even zelfs tot wel 13 procent. 'Dit is zeer verontrustend', zegt beurscommentator Durk Veenstra. 'Als de korte termijn rente al zo hoog is valt alles plat. Niemand zal meer zaken meer met elkaar doen. Dat kan de economie smoren.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Profiteer nu van ‘window dressing’

Het is een klassiek fenomeen en het staat op de beurs van Wall Street bekend als window dressing. Aandelen die het tijdens een bepaalde kwartaalperiode erg goed hebben gedaan, zetten er in de laatste dagen van diezelfde kwartaalperiode vaak nog een tandje bij.

Wat is er aan de hand? Op het einde van het kwartaal gaan de fondsbeheerders de samenstelling van hun portefeuille vergelijken met de aandelen die het op de beurs het best gepresteerd hebben.

De portefeuille beter doen lijken dan hij in feite is

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 juni 2013
Bron: geennieuws.com
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Nederlandse gemeenten laten ruim vijf miljard verdampen

Enige tijd geleden schreven wij een artikel over de wijze waarop Nederlandse gemeenten met uw geld omgaan. Wij betitelden dit gedrag met puur wanbeleid, de drift van totaal niet ter zake kundige lokale bestuurders om “zaken te willen doen “. Uiteraard naar goed vaderland’s gebruik blijft alles onbestraft, want zoals u kon zien in het interview met de afgtreden 1e kamervoorzitter Fred de Graaf, mede verantwoordelijk voor een O.G. zeperd in zijn gemeente van 200 miljoen hebben ambtenaren maar  een klein deel van de geschiedemisboekjes geraadpleegd, namelijk het gedeelte waarin men het had over “Wir haben es nicht gewusst “.  Mocht dat niet helpen, dan is er altijd nog “ik ben het vergeten” , misschien wat leuke teksten als u weer uw belastingformulier in gaat vullen. Eens kijken wat de reactie van de inspecteur is.