Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29756 tot 29760
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Geloven in Bernanke is geloven in de Kerstman

... dat zegt Marc Faber en hij wordt bijgetreden door Mike "Mish" Shedlock. Shedlock zet een hele goede video van Faber op zijn blog, Global Economic Analysis, zeker de moeite waard om te bekijken en waarschijnlijk de best gespendeerde 9 minuten van de dag.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Goldman Sachs stelt koersdoel goud scherp neerwaarts bij

Goldman Sachs heeft maandag het koersdoel voor goud voor de korte en middellange termijn neerwaarts bijgesteld.

Analisten van de zakenbank verlaagden het koersdoel voor eind 2013 van 1.435 naar 1.300 dollar per ounce. Voor eind 2014 werd het koersdoel aangepast van 1.270 naar 1.050 dollar per ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

“Goudprijs lijkt technisch uit te bodemen”

Is er nog hoop voor de goudprijs? Alles lijkt kommer en kwel in het hoekje van de edelmetalen, maar daarbij wordt vaak over het hoofd gezien dat de nacht het donkerst is vlak voor de zonsopgang. Met deze wetenschap in het achterhoofd, kan het de moeite zijn om het technisch plaatje van het goud even te bekijken.

Abigail Doolittle, Technical Strategist bij fondsbeheerder The Seaport Group, verklaarde in een interview op CNBC dat in tegenstelling tot wat iedereen verwacht de chart voor het goud wel degelijke enkele lichtpuntjes vertoont, ondanks een duidelijk dalende trend.

Trading range van 1,300 tot 1,600 Dollar

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Het verschil tussen de VS en de EU in één grafiek

Op bovenstaande grafiek van Crédit Agricole is te zien hoe het herstel in Europa nog altijd op zich laat wachten, terwijl de Amerikanen midden 2009 al het herstel inzetten. Europa's grootste uitdaging is en blijft niets anders dan het aanzwengelen van de werkgelegenheid en in het bijzonder het aanpakken van de vernietigende jeugdwerkloosheid. Verschillende leiders van de eurozone mengden zich de voorbije maanden in het werkgelegenheidsdebat en dat met soms grote woorden, maar hoe de EU de (jeugd-)werkloosheid gaat aanpakken blijft vooralsnog onduidelijk. Wordt een opsplitsing van de eurozone steeds minder waarschijnlijk, dan blijft de economische toestand in de EU nog steeds zorgwekkend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 juni 2013

Problemen in Australië? 4,5% groei in 2014, wat dacht u daar van?

Het regende in de afgelopen weken negatieve commentaren over Australië, de economie van Australië, de munt van Australië etc. De markten gingen niet zo ver dat er kritiek werd geleverd op de Australische kangoeroes, maar veel scheelde het toch niet.

Australië kan blijkbaar niets goed meer doen. Maar Clifford Bennett, chief economist bij financial services firma White Crane Group, laat een heel ander geluid horen. De Australische economie kan in de komende maanden in een snel tempo gaan verbeteren.

Bpp-groei van 4.5 procent