Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 29756 tot 29760
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Pimco ziet grote kans op wereldwijde recessie

Van tijd tot tijd komt de wereld in een recessie terecht. Dit is een normaal economisch fenomeen. De kans is momenteel groter dan 60 procent dat we binnen drie tot vijf jaar een nieuwe wereldwijde recessie zullen beleven, dat zegt asset-allocatiespecialist Saumil Parikh van Pimco. Een globale recessie wordt meestal aanzien als de globale economische groei minder dan 2 procent bedraagt.

Bron:
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

India legt vooruitbetaling voor goud aan banden

India voert de druk op in de strijd tegen het goud. Vorige week werd de importheffing op goud al opgeschroefd van zes naar acht procent en nu wordt ook het vooruit verkopen van goud aan banden gelegd. De Reserve Bank of India (RBI) heeft een nieuwe maatregel ingevoerd waardoor het nog maar beperkt mogelijk is om goud te kopen dat pas achteraf betaald kan worden. Ook is de hoeveelheid goud die particulieren naar de bank mogen brengen als onderpand voor een lening beperkt.

Bron: CD Fund
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Banken voor het eerst in 10 jaar long goud

De goudposities van banken op de Comex (goud termijncontracten) zijn in korte tijd radicaal omgeslagen, en vertonen een onbekend patroon. Vooral het gedrag van de banken in de VS is vreemd te noemen. Voor het eerst in 10 jaar (op 2 maanden gedurende de 2008 crisis na) zijn ze netto long op goud.

Gedurende het laatste decennium zijn we gewend geraakt aan structurele shortposities van de banken op goud. Dit is een van de belangrijkste instrumenten geweest in hun ‘war on gold’: zorg voor constante verkoopdruk op papiergoud, en de goudprijs zal niet al teveel stijgen. Er is geen andere verklaring voor deze shortposities, aangezien een rationele belegger in een bullmarkt niet structureel short gaat. Ondanks deze druk steeg de goudprijs in 10 jaar tijd van ca. $350 dollar naar het huidige $1370, hetgeen de fundamentele kracht van de vlucht naar hard assets toont.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Weer 8.300 banen minder in Frankrijk

Frankrijk zit in een diepe economische depressie. Sinds begin 2013 zijn er weer een heel aantal kostbare banen gesneuveld. In het eerste trimester van dit jaar werden er 8.300 mensen werkloos. Vorig jaar heeft Frankrijk tussen 109.000 en 117.000 banen vernietigd. Dat heeft het Insee, het Franse instituut voor statistiek aangekondigd. Bedroevend nieuws, ook voor ons land.

[...]

Bron: demorgen.be
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Griekse bonden roepen op tot algemene staking tegen sluiting openbare omroep

In Griekenland hebben de grootste vakbondsfederaties van het land, GSEE (privésector) en ADEDY (openbare sector), vandaag opgeroepen om morgen een algemene 24 urenstaking te houden. Ze roepen ook op om samen te komen voor de zetel van de openbare omroep ERT in Athene, om te protesteren tegen de "brutale" beslissing van de regering om de omroep te sluiten.

 Alle Griekse journalisten staken sinds vanochtend uit protest tegen de sluiting van de Griekse publieke omroep ERT. "We zullen staken totdat de regering haar besluit intrekt'', zegt Dimitris Trimis van de Atheense Journalisten Bond.

[...]