Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 29776 tot 29780
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Hoe komt het dat u steeds meer belastingen moet betalen en ook de armoede steeds toeneemt?

De weg naar het economisch herstel is niet geplaveid met overheidsinterventies, schrijft Jeffrey R. Nyquist op Financial Sense. Meer nog, economisch herstel wordt net bemoeilijkt of zelfs onmogelijk gemaakt door de stijging van publieke uitgaven en de toenemende regelneverij.

Elke belastingverhoging en bijkomende regulering wordt gerechtvaardigd met beloftes dat deze de armen zullen bevoordelen ten koste van de rijken of het volk ten koste van de bedrijven. Nyquist verwijst echter naar enkele citaten van beroemde economen en huidige topzakenlui om te illustreren hoe overheidsinterventie net armoede en chaos creƫert:

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Handelaren manipuleerden valutakoersen

Valutahandelaren bij enkele grote banken hebben jarenlang de tarieven voor buitenlandse wisselkoersen gemanipuleerd. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden rond de zaak.

Volgens de bronnen manipuleerden de handelaren de wisselkoersen bij het valutaplatform WM/Reuters in de 60 seconden die nodig zijn om de koersen te bepalen, door orders door te drukken en samen te werken met tegenpartijen. Naar verluidt vinden de praktijken al meer dan 10 jaar plaats. De Britse toezichthouder op de financiƫle markten FCA zou een onderzoek naar de vermeende manipulatie van wisselkoersen willen openen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Nikkei opnieuw omlaag

De effectenbeurs in Tokio is woensdag opnieuw lager gesloten. Een sterker dan verwachte daling van de machineorders in Japan en een stijging van de Japanse yen zorgden voor koersdruk op de beurs. Na een grillige sessie werden de verliezen in het laatste uur van de handel wel wat teruggedrongen. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,2 procent in de min op 13.289,32 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Rabobank: economie stagneert in 2014

Extra bezuinigingen zullen ervoor zorgen dat de Nederlandse economie ook in 2014 niet groeit. Dat schrijven economen van Rabobank in een woensdag verschenen kwartaalbericht.

,,Beter is het als het kabinet versneld aan de slag gaat met structurele hervormingen. Door te blijven vasthouden aan extra bezuinigingen blijft de negatieve spiraal van lage economische groei, afnemende koopkracht en bezuinigingen in stand'', stelt Rabobank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

De eurozone heeft nog 3 kritieke pijnpunten

Met Cyprus flakkerde de Eurocrisis weer even op, maar het stof is snel weer gaan liggen. Nu de economische depressie stilaan terug tekenen van leven geeft, lijkt het alsof alles weer dik in orde is. Maar niets is minder waar. De politici hebben vooral tijd gekocht, tijd om te overleven tot na de Duitse verkiezingen in september. Want de Eurozone heeft nog steeds drie kritieke pijnpunten die nog niet zijn aangepakt zegt Zerohedge...