Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 29796 tot 29800
Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Meer dan $ 1.000.000.000.000,- op de beurs door het putje, in één dag

Woensdagavond begon de reactie al op Wallstreet, in de nacht volgde de reactie in Azië en daarna ging Europa door het putje. En vervolgens nog een keer Wallstreet. Beleggers vluchtten uit álles en dat is zelden zo niet nooit vertoond. Olie, goud en zilver gingen omlaag. De aandelenmarkten. De Euro. En de rente op obligaties steeg. Die $ 85 miljard per maand die de Fed gaat afbouwen en in 2014 helemaal beëindigd betekent op jaar basis iets meer dan $ één biljoen. Dat biljoen ging er op de beurs gisteren als voorschot alvast in één dag doorheen. En er volgt nog veel meer, neemt u dat maar van me aan. Waarschijnlijk niet vandaag want meestal volgt een kort herstel op zo’n afstort.

Bron: fd.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Licht herstel voor goud- en zilverprijs

De prijs van goud klom vrijdag na vier dagen van verlies op de beur van Singapore met 0,7% naar $1293 per troy ounce. In april zakte de goudprijs ook. De lage prijs leidde tot een opkoopgolf van goud, met name in Azië, waardoor de prijs weer steeg. Het is nog onduidelijk of de prijsdaling van de afgelopen dagen weer zal leiden tot een opkoopgolf.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Grafiek: Huizenprijzen crash zet door: -8,2%

De huizenprijzen crash zet door. In mei 2013 was een gemiddelde Nederlandse koopwoning 8,2% goedkoper in vergelijking met een jaar eerder.

Ten opzichte van augustus 2008, toen de Nederlandse huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 20,5%. In de eerste vijf maanden van 2013 wisselden 37.977 woningen van eigenaar. Dat is 10,4%minder dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Europa stemt in met sociale dumping en uitbuiting van werknemers

De detacheringsrichtlijn die gisteren door een Europese parlementscommissie werd goedgekeurd, zal sociale dumping en uitbuiting van werknemers in de hand werken, zo zeggen de christelijke en de socialistische vakbond vandaag. In een gezamenlijke mededeling waarschuwen ze voor de gevolgen van de richtlijn.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Vertrouwen in de huizenmarkt

Banken, makelaarsorganisaties en bouwondernemingen zijn gebaat bij een herstellende huizenmarkt. Ze proberen via de media het sentiment te verbeteren.

Wat moet u doen als onderzoekresultaten negatief uitvallen? Het onderzoek anders insteken. Naar mijn gevoel gebeurt dit de laatste maanden vaak bij banken en makelaarsorganisaties. De huizenprijzen blijven nog steeds dalen en banken doen nog steeds niet hun best om in het belang van hun klanten te denken. Toch voorspellen economen van de Rabobank een opleving van de huizenmarkt in 2014. ING heeft ook een slimme manier van aanpak. Zij geven aan dat het vertrouwen in de huizenmarkt weer aan het stijgen is. Met dit soort berichten kunnen ze het vertrouwen beïnvloeden. Bijna dagelijks verschijnen er voorspellingen over de huizenprijzen in de media, maar in werkelijkheid heeft niemand een idee.