Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 29796 tot 29800
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Bijna 1 op 6 Amerikanen krijgt voedselhulp

Het aantal mensen dat in de Verenigde Staten gebruik maakt van speciale voedselhulp voor armen, voedselbonnen, is circa 47,5 miljoen. Dat is 15 procent van de bevolking of bijna één op de zes Amerikanen, meldde de krant The Wall Street Journal.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Ruim 3 miljoen voor ex-ziekenhuisbestuurders

Ruim 3 miljoen euro totaal ontvingen de 12 ziekenhuisbestuurders die vorig jaar een vertrekpremie kregen. De premie van de tien die in 2012 het meeste opstreken, steeg met maar liefst 29 procent tot drie ton, in vergelijking met het jaar daarvoor.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Een grafiek om grijze haren van te krijgen

De komende decennia zal de vergrijzing steeds meer wegen op de economie. De demografische evolutie voorspelt niet veel goeds.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

“Volgende daling van de yen kan bijzonder hevig zijn”

Op 4 april gaf de pas benoemde Bank of Japan Governor Haruhiko Kuroda het startschot voor een stimulus programma vergelijkbaar met de quantitative easing die we kennen uit de U.S. Het grote verschil is dat Japans programma 3x de omvang van de onderliggende economie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 9 juli 2013

Biflatie Bulletin : Sparen is slecht

De Nationale Bank van België ziet de burger liever niet sparen : “Er zijn geen sterke economische argumentaties die het fiscaal gunstregime voor het spaarboekje rechtvaardigen“.

Inderdaad : de NBB ziet veel liever dat men zijn geld gaat stoppen in aandelen en obligaties.