Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29796 tot 29800
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

De eurozone heeft nog 3 kritieke pijnpunten

Met Cyprus flakkerde de Eurocrisis weer even op, maar het stof is snel weer gaan liggen. Nu de economische depressie stilaan terug tekenen van leven geeft, lijkt het alsof alles weer dik in orde is. Maar niets is minder waar. De politici hebben vooral tijd gekocht, tijd om te overleven tot na de Duitse verkiezingen in september. Want de Eurozone heeft nog steeds drie kritieke pijnpunten die nog niet zijn aangepakt zegt Zerohedge...

Bron: nrc.nl
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Letland mag volgend jaar de euro invoeren :: nrc.nl

Dat staat in het convergentierapport dat vandaag verscheen. Zo zijn de inflatie en de langetermijnrente in Letland laag, lag het begrotingstekort vorig jaar op 1,5 procent en ligt ook de staatsschuld met 40 procent van het nationaal inkomen (in 2012) ruim onder de norm van 60 procent.

In 2008/2009 ging Letland door een diepe crisis. De economie kromp toen met bijna 18 procent. Vorig jaar groeide Letland weer ruim 5 procent. De werkloosheid is met 13 procent wel hoog gebleven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

De 4 meest fascinerende technologische feiten

We blijven er bij Slim Beleggen op hameren, de technologiesector is de toekomst. Net zoals eind jaren ’90 staat de technologiesector weer voor een immense expansiefase, maar nu met enkele nieuwe, andere spelers. De toekomstige Google, Apple, Microsoft,… bieden zich nu al aan. Als je deze bedrijven kan oppikken voor de grote massa, zijn de winsten onrealistisch hoog.

Om onze overtuiging kracht bij te zetten, geven we onderstaande feiten mee. Waar is de meeste groei nog mogelijk? Is ons internet niet stilaan verzadigd? Waar worden al deze gegevens opgeslagen? Welke technologieën hebben de grootste marge? Onderstaande 4 fascinerende feiten proberen een antwoord te geven over het internet van morgen.

Bron: news.yahoo
Geplaatst: woensdag 12 juni 2013

Breaking: Grieken sluiten Nationale TV en Radio zenders

Weer duizenden banen op de tocht...

Griekenland gaat Nationale TV en Radiozenders sluiten om te kunnen bezuinigen. Dit gaat ten koste van duizenden banen.

Greece's conservative-led government said on Tuesday it was closing the country's state broadcaster ERT to save money.

The move, which is part of budget cuts in exchange for a fresh slice of bailout funds, will result in the possible loss of up to 2,600 jobs.

Simos Kedikoglou, the government spokesman and a former anchor at the Hellenic Broadcasting Corporation, made the shock announcement that the 70 year old station would stop broadcasting.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Afremmen QE door Fed zal niet zonder gevolgen blijven in Azië

Het afremmen van qe door de Fed zal niet zonder gevolgen blijven in Azië. De waarschuwing is afkomstig van de Japanse broker Nomura Securities. Dankzij de ruime monetaire politiek waar de Amerikaanse centrale bank mee uitpakte is er veel geld naar Azië gevloeid.

Vooral de groeimarkten kenden een grote influx van kapitaal. In combinatie met een verlengde periode van lage rentevoeten heeft dit de economische fundamenten onder de economieën in de regio verzwakt. Nomura verwacht dat de Fed vanaf september op de rem zal gaan staan.

Opletten voor avonturen op de forexmarkten