Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 2981 tot 2985
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 december 2016

De beste jobs voor slimme mensen die niet hard willen werken

Werk kan stressvol zijn. Men zegt dat enkel de slimme mensen de alledaagse stress kunnen verwerken om succesvol te worden. Maar misschien dat intelligentie wel eens kiest voor het pad van de minste weerstand, vooral in het soort job dat slimme mensen doen.

Volgens een onderzoek nemen we gemiddeld 70 beslissingen per dag. De ene beslissing is al gemakkelijker te nemen dan de andere. Wat wel opvalt is dat succesvolle mensen gemakkelijker en betere beslissingen nemen.

Maar de echte intelligente mensen zoeken een job die goed betaalt en waar ze zo weinig mogelijk voor moeten doen. Dit zijn volgens Business Insider de ideale jobs voor intelligente, luie mensen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 december 2016

Het gevolg van de oliecrash voor Saoedi-Arabië

In het jaar 2014 besloot de organisatie van olielanden – beter bekend als de OPEC – om de olieproductie niet terug te dringen. Deze beslissing heeft uiteindelijk grote gevolgen gehad voor de oliemarkt, want de olieprijs moest in het jaar 2014 en 2015 flink waarde inleveren.

Ook aan het begin van 2016 hadden de beren de overhand. De prijs van een vat ruwe olie wist zelfs te dalen naar 26 dollar. Uiteraard wist deze daling te zorgen voor het nodige pessimisme. Maar, juist op het moment dat het pessimisme de overhand had, wist de olieprijs een stevige bodem neer te zetten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 december 2016

'Rijksten ter wereld verdienden 237 miljard in 2016'

De rijkste vijfhonderd mensen op aarde zagen hun vermogen in 2016 met in totaal 237 miljard dollar groeien. Opgeteld hadden deze miljardairs op 27 december een vermogen van 4,4 biljoen dollar.

Het begin van het jaar startte nog in mineur voor de miljardairs, zo blijkt uit cijfers van persbureau Bloomberg. Op het dieptepunt in februari daalde het vermogen van de rijksten op aarde met 382 miljard dollar.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 28 december 2016

Trump laat defensie-industrie weten dat hij niet Obama is

Donald Trump gaat de uitgaven van de Amerikaanse defensie goed in het oog houden. Dat blijkt uit de signalen die hij sinds zijn overwinning in de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november aan een aantal grote Amerikaanse defensie-bedrijven heeft gestuurd.

Trump heeft daarin duidelijk laten blijken dat de ontwikkelingskosten van zowel het nieuwe presidentiële vliegtuig als het nieuwe gevechtsvliegtuig veel te hoog zijn opgelopen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 28 december 2016

China ziet het rooskleurig(er) in

De Amerikanen hebben een groot, beige boek opgesteld over de Chinese economie, weet BNR-macro-econoom Kees de Kort, met daarin uitgebreid onderzoek over hoe die economie er precies voor staat. De Chinezen zelf pakken het wat anders aan.