Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 2981 tot 2985
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Zwitserse centrale bank: Contant geld blijft belangrijk

De Zwitserse centrale bank benadrukt dat contant geld een veilige manier is om een deel van je vermogen buiten het banksysteem te bewaren. En met de invoering van een negatieve rente in januari 2015 is er een extra reden bij gekomen om een deel van je vermogen in contanten aan te houden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Bitcoin duurder dan goud

De prijs van bitcoin bereikte donderdag een nieuw record van $1.280. Daarmee is de virtuele munt voor het eerst in haar jonge geschiedenis duurder dan een troy ounce goud. De prijs van bitcoin is de afgelopen weken erg hard gestegen, mede door grote belangstelling vanuit China. Het is denkbaar dat de vraag naar de virtuele munt in China is toegenomen door de strenge kapitaalcontroles, maar dat is lastig met cijfers aan te tonen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 2 maart 2017

Analyse: Laat Trump het dollarsysteem vastlopen?

Als het aan de Amerikaanse president Trump ligt komt er een einde aan het structurele tekort op de handelsbalans van de Verenigde Staten. De grootste economie ter wereld moet weer meer producten zelf gaan produceren en minder goederen importeren. Dat klinkt als een goed plan, maar wat de nieuwe regering in Washington misschien niet beseft is dat het verkleinen van het handelstekort verstrekkende gevolgen kan hebben voor het wereldwijde dollarsysteem.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 2 maart 2017

Video: Trump spreekt Congres toe

Donald Trump sprak deze week voor het eerst als president het Amerikaanse Congres toe. Daarin zette hij zijn plannen uiteen waarmee hij de Amerikaanse economie er weer bovenop wil helpen. Opvallend was de opbouwende en positieve toon die Trump aansloeg, waar zelfs zijn tegenstanders door verrast werden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 2 maart 2017

‘Alleen Pieter Omtzigt komt in verzet tegen waanzin ECB’

Pieter Omtzigt van de CDA is zo ongeveer de enige politicus die strijdt tegen complete waanzin van de ECB en zijn 24 uur draaiende geldpersen. Jarenlang €80 miljard euro maandelijks bij printen (vanaf april €60 miljard) zal gaan zorgen voor een enorme armoede onder grote groepen mensen die al hun spaargeld en pensioenen gaan verliezen.