Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 29801 tot 29805
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Dr. Doom koopt deze 3 zaken

Je moet ergens geld verdienen. Waar kan je nu het beste geld verdienen vraagt Yahoo Finance aan Marc Faber. Het is niet gemakkelijk om nu ergens geld te verdienen, maar als tegendraadse belegger zijn er altijd activa te vinden die niemand moet hebben.

De eerste is verrassend genoeg Amerikaanse obligaties. Ten tweede kijkt Faber naar de meest gehate grondstoffen van dit moment: goud en zilver. En tenzij de goudprijs volledig implodeert, zijn goudmijnaandelen momenteel spotgoedkoop. Ten slotte ziet hij dat de valuta in de groeilanden enorm zwak zijn door de valutaoorlog. Je kunt daar geld mee verdienen door deze valuta te shorten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

“Fed weet zelf niet van welk hout pijlen maken”

Gisteren keken we met bijzondere aandacht uit naar de slotverklaring van de Fed. Zowat de ganse financiële wereld rekende er op iets meer te horen over de manier waarop de Amerikaanse centrale bank haar agressieve monetaire politiek wil afbouwen of toch alleszins temperen. Helaas kwam er weinig uitsluitsel.

Josh Brown van Fusion Analytics is van mening dat we ons daar niet te veel van moeten aantrekken. De fundamentals onder de economie in de U.S. zijn onvoldoende gewijzigd om al aan taperen te denken. De Fed zal dus full speed verder doen met quantitative easing.

Situatie is totaal onvoorspelbaar

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

PA-NI-KEER: Chinese interbancaire markt droogt op!

U vraagt zich af waarom de markten zo heftig reageren? Wel, blijkbaar is er nog iets anders gaande in de globale financiële markt dan het statement van de Fed.

Deze nacht ontplofte de REPO- markt in China, ook wel bekend als de interbancaire markt. Hieronder ziet u een snapshot van de opdroging van de Chinese liquiditeiten.

Zoals Zerohedge op haar site aangeeft, lijkt dit allemaal erg verdacht op het Lehman-moment in de VS in 2008.

Dit zou ook kunnen verklaren waarom de goudmarkt zo zwaar in de verkoop gaat…

Bron: gezondheidsnet.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Antibiotica effectiever door zilver

Antibiotica is wel tien tot duizend keer effectiever bij infecties door er zilver aan toe te voegen. Dat suggereert onderzoek van de universiteit van Boston onder leiding van Jose Ruben Morones-Ramirez.    Zilver (colloïdaal) wordt in de alternatieve geneeskunde al eeuwen gebruikt als natuurlijke antibiotica. Door zilver aan bestaande  antibiotica toe te voegen, kan volgens de onderzoekers mogelijk de opkomst van resistente microben worden tegengegaan.  

Bron: iex.nl
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Goud: Low dichtbij

Vandaag is goud in zwaar weer terecht gekomen. Begin juni schreef ik over goud: "de koers heeft een mogelijk draaipunt bereikt bij 1425. Dit is een belangrijk niveau en zolang de koers hier niet boven sluit, kan goud onder de huidige steunlijn breken en ligt er nog een vervolg op de loer met 1325 als koersdoel.”