Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29801 tot 29805
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Vrije val van de Europese economie tot stilstand gebracht

De 1ste signalen dienen zich aan dat de Europese economie het iets beter stelt. Voorlopig betreft het nog prille signalen zoals een lichte verbetering in de Britse dienstensector. Bovendien krijgen landen als Spanje ook weer wat meer zuurstof om ruimer te kunnen ademen.

Maar veilig thuis zijn we zeker nog niet, dat werd aangetoond door de Markit purchasing managers indexes (PMIs), de index van de aankoopmanagers in de Euro-zone. Deze index gaf aan dat de recessie nog niet achter de rug is, dit kwartaal kan nog moeilijk worden.

Kijken naar de Fed

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Dit is waarom Google het beter zal doen dan Apple

Recent vierde Apple nog de 50 miljardste app-download, alvast een gigantische mijlpaal. Maar ondertussen is Google er in geslaagd om Apple voorbij te steken op het aantal downloads per maand. Vorige maand telde Android 500 miljoen meer downloads dan Apple waarmee Android het meest populaire app-platform van het moment is.

Recent lanceerde Samsung nog enkele toestellen met Android waardoor het aantal Android-toestellen is gestegen tot 900 miljoen. Dit zijn er 50 procent meer dan de 600 miljoen Apple-toestellen. Hoewel er minder geld uitgegeven wordt aan Android-apps en de meeste Android-apps nog steeds van mindere kwaliteit zijn, zijn ze wel uitgegroeid tot de meest populaire apps.

Apps zijn cash cows

Bron:
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Canadese en Amerikaanse munthuizen verkochten in mei minder goud en zilver

Beleggers kochten in mei wat minder goud dan in april, zo blijkt uit de verkoopcijfers van de US Mint en de Australische Perth Mint. Beide munthuizen hebben het in april heel erg druk gehad, omdat koopjesjagers allemaal tegelijk goud en zilver kochten na de grote prijsdaling. In mei werd er wederom veel goud en zilver verkocht aan beleggers, maar de aantallen zijn wat minder extreem.

In mei verkocht de Perth Mint in totaal 86.983,54 troy ounce aan goudbaren en gouden munten, vergeleken met een totaal volume van 111.505,06 troy ounce in de maand april. Ook werd er wat minder zilver verkocht, want het totaal aan zilverbaren en zilveren munten kwam de afgelopen maand uit op 587.454,82 troy ounce. Dat is meer dan in februari en maart, maar minder dan het recordvolume van 1,1 miljoen troy ounce in de aprilmaand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Moeten we de grondstoffenmunten afschrijven?

Op de forexmarkten wordt steen en been geklaagd over de zogenaamde Commodity Currencies, de valuta’s die rechtstreeks geraakt worden door de lagere prijzen voor allerlei grondstoffen. Maar is de situatie bij de grondstoffen wel zo dramatisch als sommigen laten uitschijnen ?

Richard Yetsenga, head of global markets research bij ANZ, is er vrij zeker van dat dit inderdaad zo is. Er is een trend gezet die maandenlang kan aanhouden. Yetsenga herinnert ons er aan dat de voorafgaande stijgingsfase ook bijzonder heftig is geweest.

Slecht nieuws zit al verrekend...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Hogere prijs voor platina en palladium door sterke fundamenten

De verkoop van Amerikaanse auto's steeg in mei met 9 % tot iets meer dan 15 miljoen. Dit heeft de prijs voor platina en palladium omhoog gestuurd. Een aantrekkende automarkt is belangrijk voor de twee edelmetalen omdat deze voornamelijk in de auto-industrie gebruikt wordt in de katalysatoren. Platina en palladium doen het hierdoor beter dan hun broertjes goud en zilver.