Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 29806 tot 29810
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Eurozone positief over toetreding Letland

De eurolanden zijn positief over de toetreding van Letland tot de eurozone. Dat zei voorzitter Jeroen Dijsselbloem donderdag na afloop van overleg tussen de ministers van Financiën van de 17 eurolanden (eurogroep).

Bron: deredactie.be
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Zilver maakt antibiotica veel efficiënter

Luc De Roy Zilver wordt al zeer lang gebruikt in de Westerse geneeskunde en pas met de opkomst van de moderne antibiotica raakt het in onbruik. Nu is er echter opnieuw belangstelling voor, met de opgang van bacteriën die resistent zijn tegen de meeste of zelfs alle antibiotica, te meer omdat zilver de bacteriën zeer selectief kan doden en bacteriën er geen weerstand tegen kunnen opbouwen.

De Griekse dokter Hippocrates beschreef in 400 v.C. al hoe zilver gebruikt kon worden bij de behandeling van zweren en wonden. Ook de Romeinen maakten er gebruik van en in de Middeleeuwen bleef zilver in gebruik.

Bron: scientias.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Duizendmaal effectievere antibiotica door zilver

Een antibioticakuur die voor de zoveelste keer niet werkt of niet goed aanslaat, mist misschien een wat meer luxueus ingrediëntje. Zilver kan antibiotica duizend maal effectiever maken, dat ontdekken wetenschappers.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Arme Braziliaan besteedt kwart van zijn inkomen aan openbaar vervoer

Een geplande prijsstijging van omgerekend 0,07 euro op bustickets in Sao Paulo gaf het startschot voor één van de grootste massaprotesten in Brazilië in ruim twintig jaar. De publieke reactie bereikte haar doel: de prijsstijging werd afgelast. Roberto A. Ferdman licht deze vreemde situatie toe op QZ.com:

Buspassagiers betalen zich nu al blauw in Sao Paulo. De ogenschijnlijk minuscule prijsstijging is voor Braziliaanse armen (die de bus het vaakst gebruiken) een grote hap uit hun beschikbaar inkomen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

IMF rekent op snel akkoord Griekse steun

Hij reageerde op mediaberichten dat de bijdrage van het IMF aan de steun op losse schroeven zou staan. De Financial Times meldde donderdag dat er een gat van 3 tot 4 miljard euro in de financiering van het Griekse steunprogramma zou zijn ontstaan, omdat Europese centrale banken weigerden Griekse obligaties te herfinancieren.

Hierdoor zou het voor het IMF onmogelijk kunnen worden nieuwe steun te verlenen, aangezien het fonds alleen geld uit mag keren aan overheden die hun financiering voor minstens een jaar rond hebben.