Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 29816 tot 29820
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

De stierenmarkt is nog lang niet voorbij

James Paulsen, chief investment strategist bij Wells Capital, ziet nog geen einde aan de stierenmarkt van Amerikaanse aandelen. We kunnen de rest van het jaar zijwaarts beweging en ondertussen de cijfers verteren, maar de stierenmarkt blijft intact. Volgend jaar kan de S&P 500 zijn stijging verder zetten, zo staat op CNBC...

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

China koopt 50.000 ton gouderts van Russische goudmijn

China heeft een deal gesloten met de Russische mijnbouwbedrijf Polymetal. De Russische mijn zal de komende tijd maximaal 50.000 ton gezuiverd gouderts leveren aan China, erts dat na volledige zuivering ongeveer 2,75 ton puur goud oplevert. China blijft veel goud kopen en beperkt zich daarbij niet tot de grote LBMA goudstaven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

2013 slechtste autojaar in West-Europa in 30 jaar tijd

De verkoopcrisis op de Europese automarkt zal zich dit jaar nog verder verscherpen. "2013 wordt het slechtste autojaar in West-Europa van de voorbije dertig jaar", zo blijkt uit een studie van het CAR-Center Automotive Research van de universiteit van Duisburg-Essen. Voor Europa (EU plus Efta) moet met een daling van vijf procent gerekend worden tot 11,89 miljoen verkochte nieuwe wagens, tegenover een reeds zwak 2012

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Griekse beurskoersen vliegen door het dak!

De afgelopen weken is het merkwaardig stil geworden rond Griekenland, afgezien natuurlijk van het bericht dat het land op basis van totaal verkeerde premissen steun van de troika, bestaande uit IMF, Europese Unie en Europese centrale bank heeft gekregen.

Blijkbaar heeft het International Monetary Fund daar een inschattingsfout gemaakt, zodat de Grieken ten onrechte steun mochten ontvangen. Gedane zaken nemen echter geen keer en het is nu kijken wat de Griekse economie er in de komende maanden van zal bakken.

Bbp krimpt sneller dan verwacht

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Bouw vreest voor 50.000 jobs door eenheidsstatuut

Ook de bouwsector trekt aan de alarmbel nu de deadline voor de invoering van het eenheidsstatuut van 8 juli nadert. Bij een harmonisering naar boven, dus met langere opzegtermijnen voor arbeiders, vreest de Confederatie Bouw dat er 50.000 arbeidersbanen in de sector verloren zullen gaan.