Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 29821 tot 29825
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

3e Hindenburg Omen in 7 dagen, net als in … 2007

De Hindenburg Omen is een technische indicatie dat de markten aan hun top zitten. De Hindenburg Omen voorspelt meestal een daling van de aandelenmarkten en heeft zich nu al vier keer laten zien in de laatste vijf weken waarvan drie keer de laatste zeven dagen. De laatste keer dat de Hindenburg Omen zo dikwijls voorkwam, was in 2007, vlak voor de grote daling.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Griekenland opnieuw aan de rand van de afgrond

Griekenland balanceert weer op de rand van het failliet. Griekenland ontving geen enkel bod bij de privatisering van zijn gasmaatschappij DEPA. De verkoop moest voor extra geld zorgen voor de Griekse overheid. Griekse obligaties daalde sterk en de Griekse aandelenbeurs zit terug in een berenmarkt. Het ziet er naar uit dat Griekenland een nieuwe bail-out of kwijtschelding nodig heeft.

Bron: fd.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

'Wereld heeft voor tien jaar schalieolie'

Dat blijkt uit schattingen van het Amerikaanse ministerie van energie, waar de Financial Times dinsdag over bericht.  Het ministerie gaat er van uit dat er wereldwijd een schalieoliereserve is van 345 miljard vaten, ofwel 10% van de totale reserves aan ruwe olie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Schaduwbankieren levert ruim 3 miljard op

Nederland verdient 3 tot 3,4 miljard euro per jaar aan zogeheten brievenbusfirma's in de vorm van belastingen, loonkosten en diensten die zij inkopen. Dat blijkt uit een onderzoek van SEO Economisch Onderzoek, in opdracht van lobbyclub Holland Financial Centre (HFC).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Jim Willie: Het volgende schandaal is de diefstal van 20.000 ton goud

Volgens Jim Willie zal de manipulatie van de goudprijs blijven doorgaan. Persoonlijk is hij opgetogen over de goud crash van midden april omdat werd aangetoond dat de goudprijs wel degelijk wordt gemanipuleerd. Het bracht de uitermate lage voorraden bij de COMEX en de LBMA aan het licht en het grote verschil tussen de papieren en fysieke goudmarkt.

Volgens Jim Willie zal de manipulatie blijven doorgaan totdat de goudmarkt volledig kapot is, totdat de grote banken die de markt controleren kapot zijn of totdat de Amerikaanse dollar en de Amerikaanse obligatiemarkt volledig kapot zijn. De recente crash bracht alvast de manipulatie aan licht en het gebrek aan fysieke voorraden bij de grote spelers...