Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 29831 tot 29835
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Waar blijft die hoge inflatie?

Al sinds de crash van 2008 zitten we te wachten op hoge inflatie. Geldverruiming in de vorm van QE1, QE2, QE3, QE4 volgden sinds begin 2009. Elke nieuwe QE met steeds meer geld. De laatste is 85 miljard per maand en permanent. Tijdens de eurocrisis kwam Draghi van de ECB daar nog bij met 1.000 miljard extra. Ook de ECB kent een onbeperkt opkoop programma op staatsleningen. Onbeperkte blanco checks voor overheden. De geldhoeveelheid steeg met 300% sinds 2008. Japan maakt het nu helemaal te dol met een QE die groter is dan alle QE’s samen. Waarom krijgen we dan niet die gevreesde hoge inflatie? Vier jaar lang is hoge inflatie door de beste economen voorspeld, en vier jaar lang dalen de prijzen van vastgoed en duurzame goederen. Het algemene prijspeil CPI (consumer price index) kwam nergens boven de 3%. Hoe is dit mogelijk?

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Siemens wil bijkomend duizend banen schrappen

Industrieconcern Siemens, dat een besparingsprogramma lopen heeft, is van plan de komende jaren bijkomend duizend banen te schrappen in de energiesector in thuisland Duitsland. Dat schrijft de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Over goud en economische vrijheid (deel 1)

Étatisme is een vorm van een sociale staat, waarbij de economie gepland en gecontroleerd wordt door de staat en waarin de staat het voor het zeggen heeft over alle industrieën en natuurlijke hulpbronnen. 

Bron: fd.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Draghi: euroland kan failliet

Die zal de obligaties van een land niet enkel en alleen opkopen om het maar solvabel te houden. Dat zei ECB-voorzitter Mario Draghi in interview met het Duitse programma Heute-journal, aldus Dow Jones.

Het is voor het eerst dat Draghi zo expliciet de optie van een failliet euroland benoemd.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

'Duits Hof kan euro verzwakken'

Dinsdag begint de tweedaagse zitting van het Duitse hof over de vraag of het opkoopprogramma in strijd is met de Duitse grondwet. Door het mandaat van de ECB om staatsobligaties van noodlijdende Europese landen op te kopen, zou het parlement in Berlijn geen controle meer hebben op de risico's van dergelijke grootscheepse reddingsoperaties, zo zeggen de aanklagers.