Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 29831 tot 29835
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Waar ligt de bodem?

Alles heeft een bodem. Al is het momenteel moeilijk te geloven, maar ook goud en zilver zullen ooit een bodem bereiken (hoewel dat sommige er precies van uitgaan dat de goud- en zilverprijs gemakkelijk naar $ 0 kan). Op Marktgevoel staat een mooi stuk geschreven over de capriolen van goud en zilver en ze maken een realistische berekening waar de bodem zou kunnen liggen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Huishoudens geven weer minder uit

Bestedingen dalen al bijna twee jaar vrijwel onafgebroken, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

Huizenprijzen dalen met ruim 8 procent

De prijs van verkochte huizen lag in mei 8,2 procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Als de huidige woningprijs bekeken wordt ten opzichte van augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 20,5 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 21 juni 2013

CBS: economisch beeld onverminderd somber

De Nederlandse economie stond er eind vorige maand even slecht voor als een maand eerder.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De Nederlandse economie bevindt zich daarmee volgens het CBS nog altijd in een fase van laagconjunctuur. Alle indicatoren voor de economie presteren slechter dan hun langjarig gemiddelde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Pring: “Commodities kunnen gaan exploderen”

Op de grondstoffenmarkten is het al een tijdje rumoerig. Enkele grote brokers – we vermelden Goldman Sachs als meest in het oog springend – hebben het einde van de supercyclus bij de commodities aangekondigd. Het vet zou met andere woorden van de soep zijn, op superwinsten hoeven we niet te rekenen.

De redenen waarom de commodities uitgesteld in de ring zouden liggen, liggen eigenlijk bij de hand. Telkens opnieuw wordt er verwezen naar China, dat niet langer een commodities-slokop zou zijn. Bovendien zou het aanbod aan commodities de vraag bijgebeend hebben.

Zeg daar Martin Pring het heeft gezegd