Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 29841 tot 29845
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

De goudcrash op Twitter

Het is altijd interessant om de meningen te lezen van zoveel mogelijk "experten". Twitter is daar het ideale gebeuren voor. Hieronder ziet u de interessantste uitspraken over de daling van de goudprijs de laatste dagen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Jim Cramer: “Het is weer tijd voor een BOOYAAH”

Jim Cramer nodigt de investeerders uit om eens te kijken naar de evolutie van de 10-year Treasury yield index (.TNX). Daaruit blijkt duidelijk hoe krachtig de beweging op de Amerikaanse obligatiemarkten is geweest. Die beweging, zo weten we, werd veroorzaakt door Ben Bernanke.

Cramer heeft nog maar weinig goede woorden over voor Bernanke, die door hem de grootste obligatie-investeerder in de wereld wordt genoemd. Hij zichzelf vastgelijmd in een hoekje en kan niet meer vooruit of niet meer achteruit. Maar Cramer geeft toch de moed niet op.

Geen ruimte voor haat

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Arbeidsmarkt hervormen in strijd werkloosheid

In de strijd tegen werkloosheid in Europa moet niet alleen extra geld worden vrijgemaakt. Het hervormen van de arbeidsmarkt in sommige landen is ook nodig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

“Verloren decennium voor obligaties is begonnen”

Howard Ward, chief investment officer bij Gamco Investors Inc., vertolkt de mening van het merendeel van zijn collega’s wanneer hij stelt dat het vet van de soep is op de obligatiemarkt. Het verloren decennium voor obligaties is begonnen, aldus Ward.

Zodra de Fed het signaal gaf dat het de inkoop van staatsobligaties zou afremmen, hebben grote fondsbeheerders het licht op rood gezet voor de nieuwe aankopen van Treasurys. Ze vrezen namelijk dat deze staatsobligaties gedurende lange tijd niets zullen opleveren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 juni 2013

Goldman Sachs ziet nu een bodem voor goud

Goldman Sachs veranderd het geweer van schouder inzake goud. Tot voor kort was de Amerikaanse zakenbank zeer negatief over de prijs van het gele edelmetaal. Meer nog, ze stond zelfs mee aan de basis van de sell off in april.

Maar nu verwacht het hoofd van de grondstoffendivisie een bodem voor goudprijs op de korte termijn. Ook over de langere termijn zal goud rond het huidige niveau blijven handelen, aldus Goldman Sachs.