Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 29841 tot 29845
Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Huizenprijzen voorspellen is zo langzamerhand een gezelschapspel

Maandag schokte De Nederlandsche Bank (DNB) ons – of in elk geval velen van u – met de voorspelling dat de Nederlandse huizenprijzen nog wel tot in 2015 blijven dalen.

Er komt nog 10 procent daling bij en dat zou de teller dan dicht bij de 30 procent brengen. Overigens het percentage dat het IMF al in 2007 noemde als de mate waarin de Nederlandse huizenmarkt overgewaardeerd zou zijn.

Daarmee is de DNB veruit de meest pessimistische ‘kenner’, voorspellingen van andere analisten komen uit op ‘stabilisatie’ eind dit jaar of in 2014. U moet die voorspellingen net zo serieus nemen als die uit 2006 en 2007. Toen kon je, volgens veelal diezelfde kenners, slapend rijk worden met de koop van een huis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Dit is waarom een grotere overheid niet werkt…

Ludwig von Mises waarschuwde al eens dat het beleid om hogere inkomens en welvaart te belasten ten voordele van de armere onder de bevolking op termijn alleen maar zorgt voor meer armoede. Of het nu Obamacare is of de belastingverhogingen van Di Rupo, ze hebben allemaal het doel om de rijkdom en de welvaart in een land te verdelen, en toch slaagt er niemand echt in.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Groeivertraging in China niet noodzakelijk slecht nieuws

De discussie over een al dan niet harde landing voor de Chinese economie laait af en toe hoog op. Maar volgens sommige waarnemers doet die discussie eigenlijk niet ter zake. De vraag is namelijk wat onder een harde economische landing wordt verstaan.

China’s President Xi Jinping gaf al verschillende keren te verstaan een tragere economische groei niet ongenegen te zijn. Hij wil daarmee tegemoet komen aan de grote uitdagingen waar China op economisch gebied mee wordt geconfronteerd. Een deel van die problemen is te wijten aan een te ongebreidelde groei.

Niet te hard focussen op de rente

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Beleggen in goud

Het aantal mensen dat belegt in grondstoffen neemt steeds verder toe. Goud is hierbij nog steeds één van de meest populaire grondstofbeleggingen. Dit is niet zo vreemd wanneer we rekening houden met de explosieve prijstoename van de afgelopen jaren: maar waarvoor wordt goud nu eigenlijk gebruikt en hoe kan je zelf goud aanschaffen?

Wist je dat goud soms gedronken wordt? De grondstof is onder andere verwerkt in Goldstrike en Danziger Goldwasser. Gelukkig heeft goud meer toepassingen, want erg bekend zijn deze hoogstwaarschijnlijk heerlijke dranken niet. Doordat goud geheel roestvrij is heeft het edelmetaal ook wel de bijnaam ‘’koning der metalen’’ waarbij het metaal maar al te vaak gebruikt wordt in sierraden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 juni 2013

Bijna elke grote activaklasse zit in een bubbel

De Federal Reserve wordt wel eens op de schouders geklopt om de aandelenmarkt zo goed te laten stijgen. Maar de Amerikaanse aandelen zitten in goed gezelschap, zegt TrimTabs, bijna alle grote activaklasse zijn opgeblazen door de globale centrale banken. Een belegger met een lange termijn horizon moet heel goed opletten waarin ze beleggen, zo staat op CNBC...