Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 29876 tot 29880
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

“Nog heel wat liquiditeiten aan de zijlijn”

Tim Harris, chief investment officer bij Lloyds TSB Private Bank, kwam op CNBC zeggen dat hij zich niet in het minst zorgen maakt over een op til zijnde correctie op de beurzen als gevolg van het terugschroeven van de stimulerende maatregelen door de Federal Reserve.

Harris had zijn huis werk goed gedaan, want hij kon met cijfers in de hand aantonen dat er nog genoeg geld naar de beurs moet vloeien om de beurkoersen naar hogere regionen te tillen. In de 1ste 4 maanden hebben bedrijven voor 1,200 miljard Dollar aan obligaties uitgeven.

Belangrijkste benchmark indexen staan een kwart hoger

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Olieprijs staat voor een grote beweging

De olieprijs staat aan de vooravond van een grote beweging. Op onderstaande grafiek is te zien dat de olieprijs sinds 2009 gevangen zit in een driehoek. De olieprijs nadert nu het einde van de driehoek wat technische gezien een grote beweging inluidt. Het is nu afwachten of deze naar beneden of naar boven gaat aldus Charts etc...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Is het wel verstandig om uw geld op een spaarboekje te zetten?

Belgen blijven altijd maar meer sparen. Is dat wel verstandig?

Doet u er goed aan om zoveel geld op uw spaarboekje te zetten en is er een alternatief voor het spaarboekje? Knack stelde drie vragen over ons spaargeld (ondertussen al € 417 miljard) aan Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur van Trends.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Eurocrisis over? NL: 26 bedrijven per dag failliet; Frankrijk: 166 bedrijven per dag failliet

In mei 2013 zijn er volgens het CBS in totaal 796 Nederlandse bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Het komt erop neer dat er in mei gemiddeld 26 bedrijven per dag over de kop gingen.

Het is overigens het grootste aantal faillissementen in de afgelopen 32 jaar. Het CBS begon in 1981 met de meting van het aantal faillissementen. Er wordt dus wel geschreven dat het aantal faillissementen op het hoogste niveau in 32 jaar liggen, maar in werkelijkheid zou het wel eens 40 jaar, of 50 jaar kunnen zijn. Er zijn helaas geen metingen van, maar het geeft in ieder geval wel aan hoe het er anno 2013 voorstaat met de meso-economie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Lagere pensioenpremies lang niet zeker

De kans dat de verlaging van de pensioenopbouw in 2015 leidt tot lagere pensioenpremies lijkt niet zo groot. De pensioenfondsen zeggen het geld nodig te hebben om hun financiële positie te verbeteren. En vakbonden en werkgevers, die de pensioenfondsen besturen, voelen niets voor centrale afspraken over het teruggeven van de premies.

Dat bleek maandag tijdens een hoorzitting van de Tweede Kamer met sociale partners, pensioenfondsen en deskundigen. Die ging over het pensioenakkoord dat het kabinet vrijdag sloot met sociale partners. De Kamer behandelt het voorstel volgende week.