Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 29881 tot 29885
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Marc Faber: “Verwacht u aan een agressieve explosie bij goudmijnaandelen”

Marc Faber besprak enkele nieuwe beleggingskansen. Faber is vandaag niet enkele positief voor goud, maar vooral voor goudmijnaandelen. Hij voorziet een agressieve prijsexplosie bij diverse goudmijnen als de goudprijs stabiliseert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

5 grafieken die aantonen waarom het zo onrustig is in Brazilië

De protesten in Brazilië nemen toe. Uiteraard komt zo'n crisis niet uit het niets. De bevolking pikt het niet dat zij het - na een decennia lange groei - steeds moeilijker krijgen terwijl de overheid miljarden spendeert aan de Wereldbeker voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Wereldbank: “Economisch herstel EU wordt grootste verrassing van 2013″

De Wereldbank heeft de groeiverwachtingen voor de wereldeconomie naar beneden aangepast. De voorspellingen voor China, India en Brazilië gingen naar omlaag en in 1 adem werd ook verwezen naar toenemende problemen in zowel de U.S. als in Japan.

De bank maakte uiteraard ook melding van de problemen waar Europa mee wordt geconfronteerd, maar dan toch met een duidelijke nuancering. Hugh Johnson van de Wereldbank stelt vast dat de problemen in dit deel van de wereld alleszins niet slechter worden.

Herstel kan beginnen in h2

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

'Doorbreek het taboe: sluit overbodige staatsinstellingen'

De Griekse politici hebben de voorbije drieëneenhalf jaar moeilijke knopen doorgehakt. Hun beslissingen om de pensioenen en de lonen te verminderen waren beslist niet makkelijk, schrijft Alexis Papachelas op Kathimerini. Maar de nodige stappen zetten om het massale overheidsapparaat in te krimpen komt er maar niet van. Volgens de krant zijn tussen juli 2012 en maart 2013 exact 99 ambtenaren op straat gezet (voor de crisis wist de overheid niet eens hoeveel ambtenaren ze in dienst had):

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 20 juni 2013

Bernanke: einde stimulering mogelijk in 2014

De Amerikaanse beurzen daalden woensdag flink nadat voorzitter Ben Bernanke van de Federal Reserve had gezegd dat de centrale bank mogelijk nog dit jaar begint met de afbouw van zijn stimuleringsbeleid. Aan de steunaankopen van schuldpapier ter waarde van 85 miljard dollar per maand kan volgend jaar een einde komen, zei de Fed-voorman.

De leidende Dow-Jonesindex, die de dag nog met een klein verlies was begonnen, ging 1,4 procent onderuit tot 15.112,19 punten. De bredere S&P 500 daalde eveneens 1,4 procent tot 1628,93 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,1 procent omlaag naar 3443,20 punten.