Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 29886 tot 29890
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juli 2013

Jim Rickards over de crisis, depressie, recessie, inflatie en deflatie

Eén van mijn favorieten is Jim Rickards vanwege zijn vaak meer uitgebalanceerde uitspraken en zijn strategische overwegingen die hij in interviews meegeeft. Dit dan in tegenstelling tot  anderen die hun licht over dezelfde onderwerpen laten schijnen. In een recent interview kwamen de definities depressie en recessie ter sprake, waarbij ik voordat ik begin eerst even kort een uitleg geef over de verschillen, zoals Rickards die omschrijft.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 5 juli 2013

Prijsvechter Action wil 400e winkel openen

ZWAAGDIJK-OOST (ANP) - Niet alle detailhandelsbedrijven verkeren in zwaar weer door de economische malaise. Winkelketen Action groeit sterk door en hoopt dit jaar het 400e filiaal te openen. Dat maakte Action vrijdag bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 juli 2013

'Meer dan 20% van de Egyptische economie is in handen van het leger'

Gianluigi GuerciaDoor president Morsi af te zetten heeft het Egyptische leger voorkomen dat de strijd tussen voor- en tegenstanders van de president een zeer gewelddadige ontknoping kreeg. De afgelopen twaalf maanden heeft de regering van Morsi geen enkele vooruitgang geboekt bij het oplossen van de enorme economische en sociale problemen in het land. Door de hoge jeugdwerkeloosheid en de oplopende inflatie blijft de situatie in Egypte explosief.

Bron: huurwoningen.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juli 2013

Energiezuinige huurwoningen in 2020? Vergeet het maar!

Het was een mooi en nobel streven: alle huurwoningen in Nederland krijgen energielabel B opgeplakt in 2020. Dat zou betekenen dat huurders minder woonlasten gaan betalen door de daling van de energiekosten en uiteraard dat huurwoningen energiezuiniger worden. Maar de Woonbond luidt nu al de noodklok. Volgens de bond haken woningcorporaties in groten getale af. De grote boosdoener is (wederom) de verhuurdersheffing.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 juli 2013

6 redenen om positief te zijn voor goud

Goudbugs blijven altijd in goud geloven en zien goudprijzen tot in de hemel, andere kopen goud als verzekering tegen onzekere tijden en voor die groep maakt de prijs niet uit en ten slotte zijn er diegene die goud zien als een barbaars relikwie en die de goudprijs liever zien dalen. Elke dag geeft elke groep andere redenen om zijn of haar gelijk te halen.