Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 29886 tot 29890
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

DNB: kleine groep woningbezitters heeft groot probleem

Een specifieke groep eigen-woningbezitters heeft een groot probleem. Hun huis is veel minder waard dan de hoogte van hun hypotheek. De Nederlandsche Bank (DNB) publiceert er vandaag cijfers over.

Veel mensen sluiten een hypotheek af als ze een huis kopen. Tegenover die hypotheek, staat de waarde van de woning. Door de aanhoudend dalende huizenprijzen ontstaat een probleem. De lening is hoger dan de waarde van de woning. De woning staat ‘onder water’. Als woningbezitters hun huis verkopen, blijven ze zitten met een restschuld. Dit maakt verhuizen moeilijker. En zorgt ervoor dat de woningmarkt stagneert.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

DNB: miljardenbezuiniging nodig

Dit zegt DNB in een toelichting op de ‘Economische ontwikkelingen en vooruitzichten’ die de centrale bank vandaag presenteert. “De grenzen van lastenverzwaringen zijn wel zo'n beetje bereikt”, stelt directielid Job Schwank.

De Nederlandse economie zit in zwaar weer, constateert De Nederlandsche Bank. De economie krimpt dit jaar met 0,8 procent. Bij ongewijzigd beleid verwacht de centrale bank voor 2014 een kleine groei, van 0,5 procent, en van 1,1 procent in 2015.

Maar Nederland geeft dan wel veel meer uit dan er binnenkomt. Als ons land daar niets aan verandert, dan loopt het tekort op onze begroting op tot 3,9 procent van bruto binnenlands product in 2014 en 3,4 procent in 2015. En dan houdt Nederland zich niet aan de Europese begrotingsregels.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

DNB voorziet bezuinigingen tot 8 miljard

"2013 wordt een bijzonder guur jaar. De cijfers liegen er niet om. Het is een zure appel waar we doorheen moeten zullen bijten", aldus directeur Job Swank in een toelichting.

Om het begrotingstekort terug te dringen zijn er volgend jaar bezuinigingen nodig van 6 tot 8 miljard euro. De Nederlandse economie krimpt dit jaar met 0,8 procent bovendien harder dan eerder voorzien.

Dit blijkt maandag uit halfjaarlijkse voorspellingen (pdf) van De Nederlandsche Bank.

Bron: fd.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

'Ik heb het geld niet'

Chris Jörg draait er niet omheen. De aannemer uit Utrecht heeft niets geregeld voor zijn pensioen. ‘Het gaat om veel geld per maand. Dat is gewoon lastig als kleine ondernemer. Het ene jaar draai je goed, het volgende jaar weer niet. Ik heb nooit concrete stappen gezet.’

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

DNB: economie in zwaar weer

Een verdere neergang van de Nederlandse huizenprijzen en de woningbouw kan worden voorkomen door de hypotheekrente op korte termijn fors te verlagen, blijkt maandag uit het halfjaarlijkse economische rapport van De Nederlandsche Bank (DNB).

De centrale bank voorziet voor dit jaar en volgend jaar een verdere daling van de huizenprijzen met respectievelijk 6% en 3,4%, onder invloed van de beperkte hypotheekverstrekking door banken en de oplopende werkloosheid. In 2015, wanneer de economische groei aantrekt en de werkloosheid weer gaat dalen, voorziet DNB nog een geringe daling van de huizenprijzen met 0,5%. Daarmee zou het prijsniveau in totaal met nog eens zo'n 5% tot 10% zakken, na de daling met bijna 20% tussen augustus 2008 en april van dit jaar.