Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 29891 tot 29895
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Deutsche Bank opent gouddepot in Singapore

Er lijkt steeds meer goud van het Westen naar het Oosten te verhuizen, getuige het nieuwste bericht van Deutsche Bank. De Duitse zakenbank kondigde de opening van een gouddepot aan in Singapore, het financiële epicentrum in Azië.

Het goud van de klanten van DB wordt opgeslagen in de FreePort in Singapore, een gespecialiseerde opslagplaats bij de luchthaven. Het depot zal een capaciteit omvatten van 200 ton goud!

Klant is koning!

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Pensioenproblematiek zal alleen maar verergeren

In het jaarverslag voor 2012 van het Zilverfonds heeft voorzitter Marc Boeykens kritiek geuit op de financiële aanpak van de vergrijzing in België. Een eerste pensioenhervormingsinspanning van de regering-Di Rupo noemde hij "een moedige eerste stap op een nog lange weg."

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Veel faillissementen uitgesproken in mei

Er werden de afgelopen maand veel faillissementen uitgesproken, zo meldt het CBS. Het totaal kwam uit op 796 bedrijven en instellingen, het hoogste aantal ooit gemeten. Het gemiddelde van de afgelopen drie maanden kwam uit op 733, dicht bij het record van 734 uit maart. Niets wijst op een economisch herstel...

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

"Zilverprijs blijft dit jaar ongeveer $20 per troy ounce"

Analisten van de Britse Standard Bank Ltd. en het Franse Natixis zijn kritisch over zilver. Ze verwachten dat de zilverprijs dit jaar niet zal herstellen naar de hogere niveau's van de afgelopen jaren. Er is veel aanbod dat boven de markt hangt, terwijl de industriële vraag stagneert door een lagere vraag naar zonnepanelen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

12 redenen waarom globalisering een probleem is

Globalisering wordt door economen en politici als iets goeds gezien. Een kans voor economische groei en om welvaart te brengen in onderontwikkelde gebieden. Maar ze verliezen daarbij de werkelijke fysieke wereld uit het oog: die wereld is begrensd. Grondstofvoorraden zijn eindig. Globalisering is hooguit een tijdelijk verschijnsel. Economen hebben een klein blikveld als ze naar de gevolgen van globalisering kijken. Globalisering leidt tot concurrentie en dat heeft ook nadelige gevolgen. Ik kan 12 redenen bedenken waarom globalisering niet de zegeningen brengt, die wij ervan verwachten.