EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
64
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 29891 tot 29895
Geplaatst op: dinsdag 16 juli 2013

Groeivertraging China goed nieuws voor de VS?

De Chinese economie groeit niet meer zo sterk als enkele jaren geleden. Een vertraging van de Chinese economie brengt dan ook minder dollars binnen. Die dollars werden jaren lang gebruikt om US Treasuries mee te kopen. Gaat China nu ook minder obligaties opkopen waardoor de Federal Reserve nog meer voor zijn rekening zal moeten nemen? Of is de groeivertraging juist goed nieuws voor de VS zegt

De aankoop van US Treasuries paste in het Chinese plaatje om de Yuan te manipuleren en zo de wisselkoers laag te houden. Op deze manier kon hun export de wereld veroveren. Tegelijkertijd wist China zijn eigen rentevoeten heel laag te houden. Chinese bedrijven konden zo goedkoop verkopen en toch nog goedkopere leningen krijgen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 16 juli 2013

Goldman Sachs ziet 10 tot 15% upside voor Japanse aandelen

Is men aan het overdrijven wat de vooruitzichten voor de Japanse beurs betreft? We krijgen de indruk van wel, want de specialisten slaan elkaar om de oren met positieve rapporten voor zowel de Nikkei 225 Index als de (breder onderbouwde) Topix Index.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 16 juli 2013

'EU-wegenbouw is een grote, corrupte boel'

Road 49. De voorbije 13 jaar investeerde de EU zo’n 65 miljard euro in wegenbouwprojecten doorheen gans Europa. Doel van deze projecten is meestal de ontlasting van het verkeer en de verbetering van de verkeersveiligheid. Niet enkel blijkt uit onderzoek van de Europese Rekenkamer dat de bouw van autosnelwegen in Spanje bijna dubbel zo duur is als in Duitsland; tevens rijst de vraag of al deze wegen wel nodig waren, want 'bij 14 van de 19 projecten bleef de verkeersdichtheid beneden de verwachtingen.'

'Er werden bij voorkeur autosnelwegen gebouwd, ook als gewone wegen voor de oplossing van de verkeersproblemen volstaan zouden hebben', aldus het rapport.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 16 juli 2013

Frankrijk: niet zo 'miserable'

Les Miserables - © Universal PicturesDe econoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman is de stem van het (links-)liberalisme in Amerika. Op zijn New York Times blog ‘Conscience of a Liberal’ heeft hij het ditmaal over de verschillen tussen het economisch beleid in de V.S. en Frankrijk en hoe dat beleid meer Amerikanen dan Fransen in de ellende stort.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 16 juli 2013

Commerzbank verwacht hogere goudprijs

Commerzbank verwacht dat de goudprijs later dit jaar weer wat op zal veren van de daling van de afgelopen maanden. Analisten van de bank denken dat we de grootste verkoopgolf van goud door ETF's inmiddels achter de rug hebben. Bovendien heeft de Fed onlangs aangegeven dat ze voorlopig blijft stimuleren.

Lees verder op Goudstandaard.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs