Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 29896 tot 29900
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Werkloosheid Zwitserland hoogste in jaren

De werkloosheid in Zwitserland is in mei licht gestegen. Inmiddels zit 3,2 procent van de beroepsbevolking zonder baan, het hoogste percentage sinds 2010, zo maakte de Zwitserse overheid maandag bekend. In april was nog 3,1 procent van de bevolking werkloos.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Nikkei eindigt fors hoger

De beurs in Tokio is maandag fors hoger geëindigd. De hoop dat de Amerikaanse Federal Reserve voorlopig door zal gaan met het stimuleringsbeleid, een zwakkere Japanse yen en een opwaartse herziening van de economische groei in Japan zorgden voor een positieve stemming. De Nikkei sloot 4,9 procent hoger op 13.514,20 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Ook Apple ziet draagbare technologie als de nieuwe trend

Nog voor de draagbare telefoons hun intrede deden in het technologielandschap droomde de mensen al van horloges die niet alleen het uur weergeven, maar ook allerhande informatie. De gsm en de smartphone hebben dit idee alvast de loef afgestoken, maar de drang naar draagbare informatie leeft verder in de mensen. Daarom alleen al zal draagbare technologie de nieuwe trend worden.

Apple wil met zijn iWatch alvast een bepalende rol spelen. Tim Cook, CEO van Apple, vindt het idee van draagbare technologie alvast interessant en diepgaand. Het feit dat Apple al 79 patentaanvragen heeft gedaan voor zijn iWatch bewijst dat Cook toch serieus is om te investeren in een van de nieuwe trends van de toekomst.

Een nieuwe wereld

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Wat doen economen en wat is de waarde van hun voorspellingen?

“Economen zijn het zelden met elkaar eens, slaan de bal vaak mis en kunnen op weinig bijval rekenen bij de bevolking. Toch zijn hun inzichten waardevol – zolang je niet verwacht dat ze de toekomst juist voorspellen,” aldus Noah Smith, professor financiën aan de Stony Brook University in The Atlantic.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

'U moet begrijpen dat de eurocrisis voorbij is'

‘U moet begrijpen dat de eurocrisis voorbij is,’ aldus de weinig geïnspireerde Franse president, die de 20 miljoen werklozen van de EU en zes kwartalen van economische krimp even leek te willen vergeten, terwijl de Europese ministers van Financiën en Arbeid zich opmaken om deze week nog maatregelen uit te vaardigden die moeten vermijden dat een ganse generatie jongeren ‘nooit werk zullen vinden.’