Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 29911 tot 29915
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Portugal... de zomer van de zwarte zwaan?

Black Swan. Hoewel de Portugese premier Pedro Passos Coelho zijn kiezers verzekerde geen ontslag te zullen nemen, lijkt de val van de Portugese regering onvermijdelijk. Volgens Steen Jakobsen, de chief economist van de Saxo Bank, is de kans groot dat nog binnen de 48 uur gebeurt. De econoom spreektin dat verband van een 'black swan'of 'zwarte zwaan'. Dat is een evenement dat aan drie criteria moet voldoen: ze is onvoorspelbaar, ze creëert een geweldig impact en nadat de voorspelling is uitgekomen zal er een uitleg aan worden gekoppeld die de voorspelling minder uitzonderlijk maakt dan ze in werkelijkheid was.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Nederlandse topeconoom gearresteerd wegens stalking van Citigroup chief economist Willem Buiter

Op haar vierde wilde Helen Mees niets minder dan minister van Financiën worden. Maar dat zal er niet meer van komen nu de Nederlandse in New York is gearresteerd wegens stalking van haar landgenoot en Citigroup chief economist Willem Buiter. Deze Nederlander met de Brits-Amerikaanse nationaliteit is ook hoogleraar aan de London School of Economics.

Helen Mees is gepromoveerd en Adjunct Associate Professor aan de New York University Wagner Graduate School of Public Service. Daarvoor was ze verbonden aan de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Tilburg. Ze heeft een wekelijkse column in Het Financieele Dagblad en is medeoprichtster van Women on Top. Haar werk is onder meer gepubliceerd in The New York Times, de Financial Times en Le Monde.

Mees zou de voorbije 2 jaar Buiter meer dan 1.000 mails hebben gestuurd, inclusief naaktfoto’s van zichzelf en andere vrouwen. Mees en Buiter zouden een tijd een relatie hebben gehad, maar toen die ten einde liep raakte Mees door haar voormalige geliefde geobsedeerd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Column Kees de Kort | De auto als spiegel van de economie

Kees de Kort gelooft ze gewoon niet, de Chinezen. Een geweldig groeicijfer, maar de deelcijfers laten steeds een ander beeld zien. Nu is het weer de inkoopmanagersindex voor de dienstverlening. “Dit is het zoveelste bewijs dat er een beetje leven in de Chinese economie zit, and thats it.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Wat leert ons een blik op de COMEX?

De COMEX is vooral een papieren goudmarkt en wordt door vele analisten verwacht in elkaar te vallen. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 3 juli 2013

Portugese markten in zwaar weer door politieke crisis

Aandelen en obligaties dalen woensdag in Portugal nadat minister van buitenlandse zaken Paulo Portas, de leider van de junior partij in de regeringscoalitie, is afgetreden. Dit veroorzaakt de grootste politieke crisis sinds het Zuid-Europese land twee jaar geleden door een internationale bailout gered moest worden.