Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29911 tot 29915
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

'Faillissementen en massaontslag dreigen in zorg'

De voorgenomen hervormingen in de langdurige zorg leiden tot faillissementen en massaontslagen.

Daarvoor waarschuwt zorgwerkgeversorganisatie Actiz maandag in de Volkskrant. Als de voorstellen van staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) worden doorgevoerd, halveert de omzet van zorginstellingen, aldus Actiz.

Bron: fd.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Chinese cijfers drukken metaalprijzen, goud wint

De cijfers uit China, de grootste importeur van industriële metalen ter wereld, hebben een negatief effect op de prijzen van onder meer koper, aluminium en zink, die alle rond de anderhalf procent dalen. Goud, dat sinds dit jaar al zo'n 17% goedkoper werd door het vooruitzicht van economisch herstel in de VS en daaraan gekoppeld een afbouw van de monetaire stimuleringprogramma door de Fed, profiteerde als 'veilige haven' en werd een paar tienden van een procent duurder. 

Bron: sprout.nl
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Europa blijkt vies van MKB-leningen; 'Google koopt Waze'

De Europese Centrale Bank (ECB) komt terug van haar voornemen om massaal leningen van bedrijven op te kopen. Enkele maanden geleden kondigde de Europese instelling de MKB-steunactie aan, maar nu is duidelijk dat het er voorlopig niet van komt. Hiermee lopen Europese ondernemers 120 miljard euro aan financiële steun mis. Het Financieele Dagblad meldt dat het de financiëie autoriteiten toch te heet onder de voeten werd. Met name de Europese Investeringsbank (EIB), die door de  ECB was aangewezen om bedrijfsleningen op de balans te zetten, laat het afweten. Het opknippen en bundelen van leningen moest banken in Europa aansporen minder vaak 'nee' te zeggen tegen ondernemers.  

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Meredith Whitney verbaast vriend en vijand: “Amerika is de grootste groeimarkt van allemaal”

Meredith Whitney verbaast ons deze week helemaal met een uitspraak waar niemand op had gerekend: de U.S. is de grootste groeimarkt van allemaal. Amerikanen hoeven dus niet te kijken naar Vietnam, Myanmar, China of een aantal Zuid-Amerikaanse markten.

Centrale corridor van de U.S. leeft weer op...

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 10 juni 2013

Werkloosheid Zwitserland hoogste in jaren

De werkloosheid in Zwitserland is in mei licht gestegen. Inmiddels zit 3,2 procent van de beroepsbevolking zonder baan, het hoogste percentage sinds 2010, zo maakte de Zwitserse overheid maandag bekend. In april was nog 3,1 procent van de bevolking werkloos.