Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 29911 tot 29915
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Cyprus wil herziening voorwaarden Europese steun

De Cypriotische president Nicos Anastasiades heeft de leiders van de landen van de eurozone gevraagd om de voorwaarden van het steunpakket van 10 miljard euro dat het land heeft gekregen, te herzien. Dat schrijft vandaag de financiƫle krant 'The Financial Times', die zegt te beschikken over de brief waarin Anastasiades zijn verzoek formuleert.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Amerikaanse rente is over periode van 30 jaar spectaculair gedaald

We horen regelmatig zeggen dat de rente in de U.S. ondanks de recente stijging nog altijd historisch laag is. Hoe laag blijkt pas wanneer we de charts over langere termijn bekijken. De rente op een 10-year U.S. Treasury is sinds 1996 bv. met niet minder dan 65 procent gedaald.

Wanneer we nog wat verder terug gaan in de tijd is het beeld nog schokkender. Sinds 1981 is de rente op de benchmark 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie met maar liefst 85 procent gedaald. We leven maw in een tijdperk van extreem lage rentevoeten.

Prijzen bijna verdubbeld

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

De bankrun in Cyprus is in volle gang

Klik verder voor de grafiek...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

In Vietnam betalen ze met plezier $ 217 boven spot voor goud

De vraag naar fysiek goud is niet alleen in China en India overweldigend. De centrale bank van Vietnam verkocht vorige week 25.700 gouden munten op een veiling om de bevolking tevreden te stellen. Het hoopt hiermee de premie op de goudprijs naar beneden te krijgen, maar slaagt daar vooralsnog niet in zegt SilverDoctors...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Wanneer begint de olieprijs de economie pijn te doen?

In deze video van CNBC legt Tom Petrie van Petrie Partners uit wanneer de hoge olieprijs de economie pijn begint te doen. De prijs voor olie staat op een redelijk hoog niveau ondanks dat er een voldoende evenwicht is tussen vraag en aanbod. Maar de spanningen in het Midden-Oosten heeft de olieprijs omhoog gestuwd.