Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 29931 tot 29935
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 9 juni 2013

Goud en zilver report (Week 23)

Het wekelijkse overzicht van het laatste nieuws uit de goudmarkt en zilvermarkt. Compleet met de prijsontwikkeling van afgelopen week. De goudprijs zakte vrijdag na publicatie van het banencijfer in de VS met meer dan 2%. Zilver verloor ruim 4%. Maar gaat het echt beter met de Amerikaanse arbeidsmarkt?

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

Beleggers omarmen nieuwe opkomende markten

Bomaanslagen, armoede en ontvoeringen zijn in landen als Nigeria en Pakistan aan de orde van de dag. Toch lijken particuliere en institutionele beleggers zich daar steeds minder van aan te trekken. Zij zien deze landen als de nieuwe opkomende economieën, onder meer vanwege de hoge economische groei en de vaak jonge bevolking.

„Eigenlijk zijn het de achterlopers van de emerging markets, de minder ontwikkelde landen dus’’, legt econoom Arjen van Dijkhuizen van ABN Amro uit. „Deze landen kunnen voor beleggers interessant zijn vanwege de hoge groeipotentie.’’

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

IMF, ECB, EU en de regeringsleiders hebben gefaald

Wie nog hoop heeft dat het allemaal wel goed gaat komen met bezuinigingen, besparingen, lastenverhogingen, stabiliteitsmechanismes, unies in vele soorten en maten én inzicht van deskundigen en politici, die kan beter nog een laatste keer op vakantie gaan....

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

Unilever-topman: meer geld tegen honger

LONDEN (AFN) - Unilever-topman Paul Polman wil dat landen meer geld steken in het oplossen van voedseltekorten in de wereld, en minder in het stimuleren van economieën. De hoogste baas van de voedingsmiddelenreus heeft dat gezegd in een zaterdag gepubliceerd interview met de Britse krant The Independent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 8 juni 2013

‘Europa moet hervormen voor Duitsland’

''Duitsland kan alleen in goede vorm blijven als de rest van de Europese economie voldoende herstelt'', verklaarde de voorvrouw aan Reuters.

Het is daarom ook in het belang van Duitsland dat heel Europa structureel hervormt. ''Budgetten moeten solide worden, zodat de economie gestimuleerd kan worden'', zegt Merkel.