Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29931 tot 29935
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Wanneer begint de olieprijs de economie pijn te doen?

In deze video van CNBC legt Tom Petrie van Petrie Partners uit wanneer de hoge olieprijs de economie pijn begint te doen. De prijs voor olie staat op een redelijk hoog niveau ondanks dat er een voldoende evenwicht is tussen vraag en aanbod. Maar de spanningen in het Midden-Oosten heeft de olieprijs omhoog gestuwd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Obligaties van Apple krijgen klappen

In de afgelopen weken is de onrust op de obligatiemarkten duidelijk toegenomen en die onrust liet zich op alle segmenten van de markt gevoelen. De junk bonds zaten in het hoekje waar de slagen vielen, maar ook de bedrijfsobligaties ontsnapten niet aan de algemene malaise.

Dat zal vooral de kopers van de nieuwe obligatie van Apple zuur op de maag liggen. Deze obligatie is amper 6 weken op de markt of de koers kwam al stevig onder vuur te staan. Het koersverlies liep op tot in de buurt van 10 procent en dat was toch wel even schrikken.

100den miljoenen Dollars in rook op

Bron: indoweb.nl
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Indonesië is zakelijk gezien het beloofde land van nu…

Feit: de economie van Indonesië beleeft momenteel een zogeheten ‘Golden Era’, met een economische groei van 6% en een sterk opkomende middenklasse van 45 miljoen mensen, die in de komende decennia zal verdrievoudigen tot 135 miljoen.De economie van Indonesië staat inmiddels 16de op de wereldranglijst en in 2019 verwacht men toe te treden tot de G8. Kortom: Indonesië biedt zeeën aan kansen voor Nederlandse ondernemers, iets wat Peter Gontha – succesvol zakenman in Indonesië en o.a. oprichter van het Java Jazz Festival – beaamt in de nieuwe Executive Class Stories film van Garuda Indonesia.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Evernote CEO: “Op een dag voel je je stom als je geen Google Glass draagt”

Phil Libin, CEO van Evernote, staat heel positief ten opzicht van Google Glass en andere draagbare technologieën. Het is duidelijk dat dit de toekomst is. Het is eigenlijk barbaars dat we in 2013 nog altijd maar door onze brilglazen kunnen kijken en niets meer. Gecomputeriseerde brillen en Google Glass worden een enorme markt in de toekomst.

Dergelijke technologieën zullen ons niet alleen helpen met ons werk en met ons plezier, ze zullen ook een soort van ”hyper-awarness” creëren waardoor we ons op den duur belachelijk gaan voelen als we geen Google Glass dragen. Vergelijk het met de gsm nu, als je de deur verlaat als je gaat werken en je bent je gsm thuis vergeten, dan voel je je de ganse dag ongemakkelijk. Zo zal het ook zijn met Google Glass.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

China op een zucht van een credit crunch

De banken in China smeken bijna om meer geld. Er heerst grote onzekerheid in het Chinese financiële systeem en de People's Bank of China zal moeten kiezen tussen twee slechte opties: ingaan op de vraag van de banken en de excessen in kredieten nog verder laten oplopen of de kredietexpansie aan banden leggen ten koste van de economie.

De rentevoet op de Chinese interbankenmarkt is deze maand de hoogte in geschoten. Het door de staat gecontroleerde Agricultural Development Bank of China zag zijn obligatie-uitgifte al grotendeels in het water vallen en de Chinese schatkist is er niet in geslaagd om al zijn obligaties te plaatsen, iets dan heel ongewoon is. Dit toont de nervositeit op de financiële markt in China aan.