Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 29946 tot 29950
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Daar is Jeff Gundlach weer: ‘Apple gaat naar $500′

Sommige investeerders op de beurs van Wall Street krijgen al zure oprispingen als Apple weer eens ter sprake komt. Er is sinds 1 januari van dit jaar al zoveel stof rond dit aandeel opgewaaid dat het voor sommigen meer dan genoeg eens. Definitieve antwoorden op hun vragen krijgen ze toch niet.

De situatie is dan ook ambigu: Apple heeft zijn voor- en zijn tegenstanders. De 1ste categorie zit de beurskoers vanzelfsprekend stijgen en hanteert de gekste targets. De 2de categorie is het daar helemaal niet mee eens, voor deze categorie kan de beurskoers niet diep genoeg wegzakken.

Heeft de beurskoers van Apple een bodem bereikt ?

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

We hebben er een nieuwe kredietbeoordelaar bij

Na Standard & Poors, Moody's en Fitch kunnen financiële markten vanaf nu sidderen en beven naar aanleiding van de ratings van "Dagong". De Chinese kredietbeoordelaar mag zich sinds vandaag officieel vestigen in Europa.

Met het Chinese Dagong komt er alsnog een vierde grote speler op de markt voor het beoordelen van kredieten. Europa wilde die eigenlijk zelf gaan opzetten, omdat ze de macht van Moody's en consorten te groot vonden. Dat idee kwam echter nooit van de grond.

[...]

Bron: Eenvandaag.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Pensioenen: rekening naar de jongeren

De pensioenleeftijd blijft niet op 67, maar gaat de komende jaren fors omhoog.  De pensioenen daarentegen, gaan juist flink naar beneden. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Weekers  aan de Tweede Kamer. Volgens de brief moeten mensen die nu 25 jaar zijn, werken tot dat ze 71,5 jaar oud zijn. Tegelijkertijd wordt de hoogte van de pensioenen door nieuwe maatregelen flink aangetast.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Sturen we binnenkort ontwikkelingshulp naar Griekenland?

Het IMF heeft recent toegegeven dat het fouten heeft gemaakt bij de redding van Griekenland. De Griekse bevolking is er vet mee. Zonder bail-out zouden de Grieken door een hel zijn gegaan, maar zou het land nu volop bezig zijn met terug te groeien, zoals IJsland het heeft voor gedaan. Maar nu sukkelt Griekenland van de regen in de drop en kampt het nog steeds met een zware depressie.

Griekenland is ondertussen afgegleden naar een vierde wereld land. De daklozen en de armoede nemen schrijnende proporties aan, de gezondheidsvoorzieningen takelen af en de zelfmoorden nemen fors toe. Gaan we na de miljarden reddingspakketten ook ontwikkelingshulp moeten bieden aan Griekenland?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Verbod op verzenden geld en goud via de post

Frankrijk heeft een wet goedgekeurd die het verzenden en cash betalen van goud en zilver in kleine postzendingen verbiedt. De wet werd op 1 juni van kracht en heeft grote implicaties. Zo kunnen tv-advertenties waarin gouden munten te koop worden aangeboden niet langer omdat deze munten bijna altijd via de post worden bezorgd. De regering wil zo de verhandeling van kleine hoeveelheden goud en cash onder particulieren verhinderen.