Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 29946 tot 29950
Bron: zilverpaul.nl
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

De ECB en FED: twee handen op 1 buik

Zoals u wellicht zult weten mag de ECB, de Europese centrale bank,  geen geld bijdrukken. Maar daar is iets op bedacht: de FED, de Amerikaanse centrale bank, drukt het geld bij! Kan men in Brussel blijven volhouden dat men zich aan de afspraken houdt, terwijl het banksysteem gevoed blijft met net voldoende smeermiddel om het niet knarsend tot stilstand te laten komen.

Zo is alleen al in afgelopen januari zo’n kleine 237 miljard aan dollars richting Europa vertrokken, om daar het failliete banksysteem nog even overeind te houden.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Goud als vijand van het establishment

Het gele edelmetaal is niet geliefd (en dat is nog zwak uitgedrukt) bij de overheden, zeker na de recente duik van de goudprijs. Bij de burgers is het heel anders gesteld, voor hen kan goud haast niet worden aangesleept, ze lusten er wel pap van. “Goudhonger bij Belgen groeit” kopt dagblad De Tijd. “ Gold Demand Extraordinary In Vietnam – Paying $217 Premium Over Spot” schrijft Goldcore. Na de opschorting wegens tekorten bij de US Mint wordt nu dan toch de 1/10de ounce Gold Eagle weer aangeboden – tegen een premie van ruim 40 % boven de spotprijs. En ook in China worden gouden juwelen verkocht als zoete broodjes.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Overheid leent dit jaar meer dan gedacht

De totale leenbehoefte van de Staat in 2013 wordt nu ingeschat op 95,9 miljard euro. Dat is 4,8 miljard euro meer dan eerder werd gedacht. De toename komt doordat het overheidstekort volgens de nieuwste prognoses groter uitvalt dan verwacht.

Bron: echtekrant.be
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

Een zeker faillissement

De grootste Westerse banken in de wereld, ook zij die zijn genomineerd met de titel 'too big too fail' zijn failliet. Of zijzelf, raden van bestuur, centrale banken of regeringen het nu wel willen weten of niet, het is gedaan met de banken. De meeste landen die de Westerse manier van kredietbeleid hebben geadopteerd worden meegesleurd in de 'socialisering' van private bankschulden die nooit meer kunnen worden terugbetaald. De Europese Unie heeft door zijn 'schuldenbeleid' opgelegd door de banken zoveel financiële chaos veroorzaakt dat er in Amerika een wet is voorgelegd om Amerikaans belastinggeld te gaan gebruiken om via het IMF alle Europese banken en landen hun schulden te gaan betalen. Als deze wet wordt goedgekeurd zal de financiële chaos alleen nog groter wor­den in de wereld. De wet die hiervoor kan worden gebruikt is door Clinton onderte­kend. Deze wet maakt het mogelijk om alle banktellers weer op nul te zetten. Met alle banktellers worden dan werkelijk alle rekeningen bedoeld. Schulden en tegoeden van en naar banken toe.

Hoe is het mogelijk dat de financiële elite dit ongestraft kunnen blijven doen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 juni 2013

“Tijd is rijp om Australische Dollar te kopen”

Het sentiment rond de Australische Dollar is zo slecht geworden dat de munt op de forexmarkten rijp lijkt te zijn voor een stevige opwaartse correctie. De Commodity Futures Trading Commission maakte bekend dat er een recordpositie in shorts op de Australische Dollar openstaat.

Dat is een schril contrast met enkele maanden geleden, want toen was iedereen nog positief voor de Australische Dollar. Geen enkele munt is over de afgelopen maanden zo sterk gedaald als de Aussie, dit kwartaal gaf de Australische Dollar to de Amerikaanse dollar 8.2 procent prijs.

Nummer 5 in de wereld