Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 2996 tot 3000
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Deze documentaire over de aandelencrash van 1929 moet je gezien hebben

Onderstaande BBC2 documentaire geeft een fascinerend inzicht in de aandelencrash van 1929. De crash bracht een einde aan jaren van stijgende aandelenmarkten, record aantal beleggers en miljoenen dromen.

Over een periode van 6 dagen verloor de New York Stock Exchange 30% van zijn waarde. De Dow Jones zag $30 miljard in rook opgaan, meer dan het totale verlies van Wereldoorlog 1.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Spaargeld zal volgend jaar nog minder opbrengen

Als we de opbrengsten van de gemiddelde spaarrekening vergelijken met die van vorig jaar, dan kunnen we constateren dat 2016 een nog slechter jaar was voor intresten dan 2015. De negatieve trend zal helaas niet omkeren volgend jaar, er wordt verwacht dat spaarboekjes in 2017 nog minder zullen opbrengen dan nu al het geval is. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Test hier: wat was dit jaar rendement van uw spaarrekening?

Wie zijn spaargeld begin dit jaar uitzette op de rekening van MeDirect of van Banca Monte Paschi Belgio, zal het hoogste rendement behaald hebben. Die rekeningen slepen dan ook de titel 'Spaarrekening van het Jaar', uitgereikt door Spaargids.be, in de wacht. Toch liggen de rendementen lager dan in 2015. En ook 2017 kondigt zich weinig positief aan. "Een rentestijging zit er niet direct aan te komen. Wel zullen er minder renteverlagingen zijn", denkt directeur Kristof De Paepe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

5 tips van een 17-jarige genie die €25.000 per maand verdient

Nog niet eens volwassen en al €25.000 per maand verdienen. Temper Thompson is erin geslaagd. Hij had de ondernemingsgenen van zijn vader meegekregen, maar toch slaagde hij erin zijn eigen business uit de grond te stampen. Hoe jong hij ook is, je kan er altijd iets van leren.

De meeste tieners kiezen ervoor hun tijd te spenderen voor hun Playstation, tv kijken of wat rondhangen met hun vrienden. Hiervoor gaan ze graag langs bij de geldautomaat genaamd mama en papa of ze nemen een slecht betaalde job bij de bakker of McDonald’s. Maar Temper Thompson pakte het anders aan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Kapitaaltekort Monte dei Paschi opgelopen tot 8,8 miljard euro

De noodlijdende Italiaanse Bank Monte dei Paschi heeft meer geld nodig dan eerst aangenomen. Het kapitaaltekort bedraagt volgens de laatste berekeningen van de Europese Centrale Bank liefst 8,8 miljard euro, zo deelde de bank mee.