Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 29951 tot 29955
Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Werkloosheid bizar hoog

De werkloosheid in de eurozone is in mei opgelopen tot 12,2 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag bekend. Maandag meldde Eurostat nog een stand van 12,1 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

5 vragen over de pensioenplannen

De Nederlandse pensioenfondsen willen fors investeren in onze economie. Dat blijkt uit plannen die vandaag worden gepresenteerd tijdens een economisch topoverleg. Het gaat om miljarden-investeringen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Economie is niet ongevoelig voor menselijke irrationaliteit

Hoewel economen aanvoeren dat markten meestal een rationeel gedrag weerspiegelen en gebaseerd zijn op geïnformeerde en objectieve beslissingen, blijkt de economische wereld niet ongevoelig te zijn voor menselijke irrationaliteit, zoals optimisme, hebzucht, vrees of andere krachten. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan het California Institute of Technology (Caltech). De onderzoekers stippen aan dat er duidelijk aanwijzingen kunnen worden gevonden dat de markten onderhevig zijn aan psychologische fenomenen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Fiscale 'zondaars' gaven dit jaar al 698 miljoen euro aan

Tot eind juni liepen er reeds 6.956 aangiften van fiscale regularisatie binnen bij de fiscus. Vooral in juni was er een piek met 4.013 aangiftes. Dit komt door de nakende startdatum van de nieuwe regularisatieperiode op 15 juli. Volgens het kabinet van minister van Financiën Koen Geens (CD&V) zal op 15 juli de regularisatie "budgettair op schema zitten".

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juli 2013

Infographic: Welke munt geraakt het eerst op de bodem?

Met de start van de ronde van Frankrijk is het interessant om eens te kijken naar de grootste wisselkoers van de wereld; de valuta-oorlog. Welke munt rijdt het snelste van de berg af? Welke munt zal als eerste het dal bereiken? Saxo Capital Markets maakte onderstaande infographic: