Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 29956 tot 29960
Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Lastenverhogingen gaan ons land overspoelen.

Naar landen als Italië, Frankrijk en Spanje kunnen we het best even helemaal niet kijken net als naar de financiële ontwikkelingen in Japan en de VS. De werkloosheid groeit en groeit en de economieën krimpen bij de dag. Nieuwe auto’s worden er bijna niet meer verkocht. Vele garagehouders hebben al hun reserves opgesoupeerd. De verkoop van huizen is even heel iets omhooggegaan, de verwachting is echter dat er nog minstens 30% van de prijzen af moet, terwijl nu al honderdduizenden hypotheken onder water staan. Zelfs Duitsland, waar naar verwezen wordt als de krachtige motor van Europa, begint nu in de problemen te komen.

Voor wie het even niet meer weet. Die zes miljard of meer die minder uitgegeven moet gaan worden is maar een klein deeltje van het totaal. In 2017 moet namelijk het begrotingstekort zijn teruggebracht tot nul. Kortgezegd niet meer uitgeven dan er binnenkomt. In 2011/12 werd dit bedrag berekend op meer dan twintig miljard euro. Op dit moment doen zich daarnaast twee ontwikkelingen voor die elkaar versterken. De staatsinkomsten zakken en de staatsuitgaven stijgen. Het tekort is daardoor aan het oplopen in plaats van aan het dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Kijk op de week (Komt er een correctie of niet?)

Vorige week eindigde de beurs met de Hindenburg Omen. Dit is een ingewikkelde technische indicator die in het verleden al meermaals een aandelencrash heeft voorspeld. Dit heeft de speculaties van een correctie terug gevoed. Sinds de top van 21 mei op net geen 1.670 punten daalde de S&P 500 al tot 1.620 punten, een daling van 3 %. Nu wil 3 % uiteraard niets zeggen, maar het is een feit dat de Amerikaanse aandelen nu al 2 weken in een dalende trend zitten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Speculanten weer iets positiever over goud

Bloomberg schrijft dat speculanten en handelaren weer wat positiever zijn geworden over goud. Het sentiment is nu weer terug op het niveau van 22 maart, voordat de grote daling van de goudprijs begon. Bloomberg peilt periodiek de stemming onder 19 analisten. Daarvan hielden er vijf rekening met een stijging van de goudprijs, terwijl acht analisten negatief waren. Zes analisten gaven een neutraal koersdoel voor goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Checklist voor succesvol te beleggen in juniors

Het aantal nieuwe, grote ontdekkingen in de goudsector is dramatisch. Het aantal ontdekkingen staat dan ook in functie van het investeringsklimaat in de sector. Die investeringen zijn sinds begin 2000 sterk verminderd. Historisch gezien lopen de investeringen in een cyclus van 10 jaar. De kans is dus groot dat de investeringen terug aantrekken waardoor we in de toekomst weer meer grote ontdekkingen zullen hebben in de goudsector, aldus The Gold Report...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 juni 2013

Zijn we op weg naar een zomercrash zoals in 1998?

De recente zwakte op de Amerikaanse beurzen kan een kleine correctie zijn, maar kan ook het begin zijn van een zware correctie. De gelijkenissen met de zomercrash van 1998 zijn alvast niet ver weg. De huidige situatie lijkt veel op de situatie in 1998 waar de S&P 500 zwaar corrigeerde tussen juli en oktober, aldus Financial Sense...